Διεθνή

Die Zeit: Διεθνής κατακραυγή για τους 92 γυμνούς μετανάστες

Die Zeit: Διεθνής κατακραυγή για τους 92 γυμνούς μετανάστες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Άρθρο της γερμανικής Die Zeit αναφέρεται στο θλιβερό θέαμα των 92 γυμνών μεταναστών στα σύνορα του ποταμού Έβρου.

Μετά τον εντοπισμό 92 σχεδόν γυμνών και μερικώς τραυματισμένων μεταναστών στην Ελλάδα, η Τουρκία και η Ελλάδα αλληλοκατηγορούνται ότι ευθύνονται για το περιστατικό. Σύμφωνα με την ελληνική Κυβέρνηση, οι άνθρωποι φέρονται να στάλθηκαν από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου. Ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για «απάνθρωπη εικόνα» και κατηγόρησε την Τουρκία για «εργαλειοποίηση» της «παράνομης μετανάστευσης».

Η υπηρεσία προστασίας των συνόρων της ΕΕ Frontex επιβεβαίωσε την άφιξη των 92 ατόμων την Παρασκευή, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Αφγανοί και Σύροι. Το αρμόδιο όργανο του Οργανισμού για τα θεμελιώδη δικαιώματα είχε ενημερωθεί για πιθανή παραβίαση.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δήλωσε ότι είναι «βαθιά σοκαρισμένη από τις συγκλονιστικές αναφορές και τις εικόνες 92 ανθρώπων που φέρεται να βρέθηκαν απογυμνωμένοι στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας».

Ο Θεοδωρικάκος είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Skai ότι πολλοί από τους ανθρώπους είπαν στη Frontex ότι μεταφέρθηκαν στον Έβρο με «τρία οχήματα του τουρκικού στρατού». Ο ποταμός αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης χαρακτήρισε το περιστατικό «ντροπή για τον πολιτισμό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments