Διεθνή

Ζελένσκι: «Τρελές» οι ρωσικές τακτικές στο ανατολικό μέτωπο

Ζελένσκι: «Τρελές» οι ρωσικές τακτικές στο ανατολικό μέτωπο

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Η πόλη - η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Ντόνετσκ και είχε πληθυσμό 70.000 κατοίκων προπολεμικά - ήταν το επίκεντρο των ρωσικών επιθέσεων για μήνες

Ως “τρέλα” χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας τις προσπάθειες της Ρωσίας για κατάληψη της πόλης Μπαχμούτ, στα ανατολικά.

Η πόλη – η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Ντόνετσκ και είχε πληθυσμό 70.000 κατοίκων προπολεμικά – ήταν το επίκεντρο των ρωσικών επιθέσεων για μήνες.

Παρά την επικείμενη προέλαση της Ουκρανίας στην πόλη-κλειδιά της Χερσώνας, ο κ. Ζελένσκι είπε ότι οι επιθέσεις συνεχίστηκαν με ένταση. Η κατάληψη της πόλης θα ήταν μια συμβολική νίκη για τη Ρωσία.

«Εδώ είναι πιο εμφανής η τρέλα της ρωσικής διοίκησης», είπε ο κ. Ζελένσκι στη νυχτερινή του ομιλία από το Κίεβο. «Μέρα με τη μέρα, για μήνες, οδηγούν ανθρώπους στο θάνατο εκεί, συγκεντρώνοντας το υψηλότερο επίπεδο των χτυπημάτων πυροβολικού».

Ο Ολεξέι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του Ζελένσκι, είπε ότι σε μία μόνο ημέρα, και μέχρι το μεσημέρι, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν οκτώ ξεχωριστές επιθέσεις στο Μπαχμούτ και είχαν απωθηθεί σε κάθε περίπτωση.

Η πόλη βρίσκεται σε έναν κεντρικό δρόμο που οδηγεί στις πόλεις Sloviansk και Kramatorsk που ελέγχονται από την Ουκρανία. Οι ρωσικές δυνάμεις ωστόσο έχουν σημειώσει πρόοδο γύρω από το Μπαχμούτ τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι αναλυτές λένε ότι η πόλη έχει μικρή στρατιωτική αξία από μόνη της, αν και εάν έπεφτε θα έφερνε άλλες πόλεις πίσω στην εμβέλεια του ρωσικού πυροβολικού και θα βοηθούσε στην αλλαγή της αφήγησης μιας σύγκρουσης στην οποία οι δυνάμεις της Μόσχας υποχωρούν σταδιακά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τακτικά ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή υποστηρίζονται από παραστρατιωτικούς μισθοφόρους Wagner, ο ιδρυτής της οποίας Γεβγένι Πριγκοζίν θεωρεί την κατάληψή της ως πολιτικό βραβείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments