Διεθνή

Μασκ: Προειδοποιεί για χρεοκοπία του Twitter υπό το “κύμα” φυγής στελεχών και διαφημίσεων

Μασκ: Προειδοποιεί για χρεοκοπία του Twitter υπό το “κύμα” φυγής στελεχών και διαφημίσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο δισεκατομμυριούχος στην πρώτη του μαζική συνομιλία με υπαλλήλους είπε ότι δεν μπορούσε να αποκλείσει τη χρεοκοπία, την ώρα που ανώτατα στελέχη παραιτούνται και εταιρίες αποσύρουν τις διαφημίσεις τους

Ο νέος ιδιοκτήτης της Twitter Inc, Έλον Μασκ, έθεσε την Πέμπτη την πιθανότητα χρεοκοπίας της πλατφόρμας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κλείνοντας μια χαοτική ημέρα που περιλάμβανε μια προειδοποίηση από μια ρυθμιστική αρχή απορρήτου των ΗΠΑ και την αποχώρηση του ηγέτη εμπιστοσύνης και ασφάλειας της εταιρείας.

Ο δισεκατομμυριούχος στην πρώτη του μαζική συνομιλία με υπαλλήλους είπε ότι δεν μπορούσε να αποκλείσει τη χρεοκοπία, ανέφερε το Bloomberg News, δύο εβδομάδες αφότου το αγόρασε για 44 δισεκατομμύρια δολάρια – μια συμφωνία που σύμφωνα με τους ειδικούς πιστώσεων έχει φέρει τα οικονομικά του Twitter σε επισφαλή θέση.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, στο πρώτο του email σε όλη την εταιρεία, ο Μασκ προειδοποίησε ότι το Twitter δεν θα είναι σε θέση να «επιβιώσει από την επερχόμενη οικονομική ύφεση» εάν δεν καταφέρει να ενισχύσει τα έσοδα από συνδρομές για να αντισταθμίσει τα μειωμένα έσοδα από διαφημίσεις, είπαν τρία άτομα που είδαν το μήνυμα.

Ο Μασκ πρόσθεσε στο email προς τους εργαζόμενους ότι η εξ αποστάσεως εργασία δεν θα επιτρέπεται πλέον και ότι θα περιμένουν στο γραφείο για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα.

Το Twitter, ο Musk και ο Spiro δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλια σχετικά με μια πιθανή χρεοκοπία, την προειδοποίηση της FTC ή τις αποχωρήσεις.

Ο Μασκ μετακόμισε αδίστακτα σε καθαρό σπίτι μετά την ανάληψη της διοίκησης στις 27 Οκτωβρίου και έχει πει ότι η εταιρεία έχανε περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα, κυρίως επειδή οι διαφημιστές άρχισαν να φεύγουν όταν ανέλαβε.

Το Twitter έχει χρέος 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά τη συμφωνία και αντιμετωπίζει πληρωμές τόκων ύψους σχεδόν 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους επόμενους 12 μήνες. Οι πληρωμές υπερβαίνουν την πιο πρόσφατη ταμειακή ροή του Twitter, η οποία ανήλθε σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη Ιουνίου.

Ο Μασκ άρχισε να χρεώνει 8 δολάρια το μήνα για την υπηρεσία Twitter Blue που θα περιλαμβάνει επαλήθευση μπλε επιταγής.

Η προειδοποίηση

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ δήλωσε ότι παρακολουθεί το Twitter με «βαθιά ανησυχία» μετά την παραίτηση των τριών υπαλλήλων προστασίας προσωπικών δεδομένων και συμμόρφωσης. Αυτές οι παραιτήσεις δυνητικά θέτουν το Twitter σε κίνδυνο παραβίασης ρυθμιστικών εντολών.

«Παρακολουθούμε τις πρόσφατες εξελίξεις στο Twitter με βαθιά ανησυχία», δήλωσε στο Reuters ο Ντάγκλας Φάραρ, διευθυντής δημοσίων υποθέσεων της FTC.

“Κανένας διευθύνων σύμβουλος ή εταιρεία δεν είναι υπεράνω του νόμου και οι εταιρείες πρέπει να ακολουθούν τα διατάγματα συγκατάθεσής μας. Η αναθεωρημένη εντολή συναίνεσης μας παρέχει νέα εργαλεία για να διασφαλίσουμε τη συμμόρφωση και είμαστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουμε”, δήλωσε ο Farrar.

Τον Μάιο, το Twitter συμφώνησε να πληρώσει 150 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει κατηγορίες από την FTC ότι έκανε κατάχρηση προσωπικών πληροφοριών, όπως αριθμούς τηλεφώνου, για να στοχεύσει διαφημίσεις στους χρήστες αφού τους είπε ότι οι πληροφορίες συλλέχθηκαν μόνο για λόγους ασφαλείας.

Ο δικηγόρος απορρήτου του Twitter την Πέμπτη ανέφερε στο εσωτερικό σημείωμα ότι ο Spiro είχε πει ότι ο Μασκ ήταν διατεθειμένος να αναλάβει «τεράστιο ρίσκο» με την εταιρεία. “Ο Έλον βάζει πυραύλους στο διάστημα, δεν φοβάται την FTC”, ανέφερε ο δικηγόρος όπως είπε ο Σπύρο.

Η εξαγορά του Twitter έχει πυροδοτήσει ανησυχίες ότι ο Μασκ, ο οποίος έχει συχνά μπει σε πολιτικές συζητήσεις, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την πίεση από χώρες που προσπαθούν να ελέγξουν την ομιλία στο διαδίκτυο.

Αυτό ώθησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να πει την Τετάρτη ότι «η συνεργασία και/ή οι τεχνικές σχέσεις του Μασκ με άλλες χώρες αξίζει να εξεταστούν».

Οι διαφημιστές δεν καθοδηγήθηκαν

Ο Μασκ είπε στους διαφημιστές την Τετάρτη, μιλώντας στη λειτουργία Spaces του Twitter, ότι είχε στόχο να μετατρέψει την πλατφόρμα σε δύναμη για την αλήθεια και να σταματήσει τους ψεύτικους λογαριασμούς.

Οι διαβεβαιώσεις του μπορεί να μην είναι αρκετές.

Η Chipotle Mexican Grill (CMG.N) δήλωσε την Πέμπτη ότι απέσυρε το επί πληρωμή και ιδιόκτητο περιεχόμενό της στο Twitter «ενώ αποκτούμε καλύτερη κατανόηση για την κατεύθυνση της πλατφόρμας υπό τη νέα της ηγεσία».

Συστρατεύθηκε με άλλες μάρκες, συμπεριλαμβανομένης της General Motors (GM.N) που έχουν σταματήσει τις διαφημίσεις στο Twitter από τότε που ανέλαβε ο Musk, ανησυχώντας ότι θα χαλαρώσει τους κανόνες ελέγχου περιεχομένου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments