Διεθνή

Ουκρανία: Ρώσοι ανατινάζουν γέφυρα στο υδροηλεκτρικό φράγμα της Νόβα Κάκοβκα

Ουκρανία: Ρώσοι ανατινάζουν γέφυρα στο υδροηλεκτρικό φράγμα της Νόβα Κάκοβκα
Ο ρωσικός στρατός φαίνεται ότι υποχώρησε άτακτα από τη Χερσώνα, παρά τις περί του αντιθέτου αναφορές της Μόσχας.

Ορωσικός στρατός φαίνεται ότι υποχώρησε άτακτα από τη Χερσώνα, παρά τις περί του αντιθέτου αναφορές της Μόσχας. Κατά την υποχώρησή τους από τη Χερσώνα, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε δολιοφθορές, καταστρέφοντας γέφυρες στον Δνείπερο, προφανώς στην προσπάθειά τους να ανακόψουν την προέλαση των Ουκρανών.

Βίντεο που είδε το φως από ρωσικά ΜΜΕ, φαίνεται να δείχνει τη στιγμή που οι Ρώσοι ανατινάζουν γέφυρα στο υδροηλεκτρικό φράγμα της Νόβα Κάκοβκα. Όπως δείχνουν και τα πλάνα, η έκρηξη ήταν ισχυρότατη, χωρίς ωστόσο να γκρεμίσει το υδροηλεκτρικό φράγμα, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για ολόκληρη την περιοχή.

Στο μεταξύ, η αμερικανική εταιρεία Maxar δημοσίευσε δορυφορικές εικόνες των γεφυρών που έχουν καταστραφεί στην ευρύτερη περιοχή της Χερσώνας.

Το φως της δημοσιότητας είδαν και πλάνα από συντρίμμια τηλεοπτικού πύργου στη Χερσώνα, που ανατινάχτηκε από τους Ρώσους κατά τη διάρκεια της υποχώρησής τους.

Κουλέμπα: Καλεί την ASEAN να σταματήσει τα ρωσικά «παιχνίδια πείνας»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας προέτρεψε το Σάββατο τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας να λάβουν όλα τα δυνατά μέτρα για να σταματήσουν τη Ρωσία από το να παίζει “παιχνίδια πείνας” σχετικά με την ουκρανική συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, η οποία μπορεί να λήξει την επόμενη εβδομάδα.

Η συμφωνία που επιτρέπει την εξαγωγή τροφίμων και λιπασμάτων από πολλά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας -με μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας στις 22 Ιουλίου- θα μπορούσε να λήξει στις 19 Νοεμβρίου, εάν η Ρωσία ή η Ουκρανία αντιταχθούν στην παράτασή της.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπότζη στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ASEAN, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα είπε ότι η Ρωσία που παραμένει μέρος της συμφωνίας είναι ανεπαρκής και πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε οι επιθεωρητές της να μην καθυστερούν σκόπιμα τις αποστολές και να αναγκάζουν τις παγκόσμιες τιμές να αυξηθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments