Πολιτική

Χαρδαλιάς στο Κιλκίς: Η Ελλάδα δίνει μήνυμα φιλίας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή

Χαρδαλιάς στο Κιλκίς: Η Ελλάδα δίνει μήνυμα φιλίας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Η χώρα μας είναι πρωταγωνίστρια, εκπέμπει δύναμη ισχύος, αλλά πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο δίνει μήνυμα φιλίας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η χώρα μας είναι πρωταγωνίστρια, εκπέμπει δύναμη ισχύος, αλλά πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο δίνει μήνυμα φιλίας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στις δηλώσεις αυτές προέβη μετά το πέρας της τελικής φάσης της τακτικής άσκησης μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) τύπου LIVEX (Live Exercise) του πολυεθνικού σχηματισμού Μάχης HELBROC BG, που διεξήχθη χθες στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Πρότυπου Κέντρου Επιχειρήσεων Αστικού Περιβάλλοντος, στην Αργυρούπολη Κιλκίς, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, της Κύπρου, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Η ΤΑΜΣ εντασσόταν στο πλαίσιο της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV-DAY) της πολιτικό – στρατιωτικής άσκησης Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) με την επωνυμία “EU Integrated Resolve 22” που πραγματοποιήθηκε από 19 Σεπτεμβρίου έως 18 Νοεμβρίου 2022 υπό το δόγμα “Parallel and Coordinated Exercise – PACE” σε συνεργασία και συντονισμό με το ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή πολυεθνικού προσωπικού από το ελληνικό στρατηγείο Επιχει ρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (1η Στρατιά/EU-OHQ/ΕΣΕΕΕ) και το ελληνικό στρατηγείο Δυνάμεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία/ΕΣΔΕΕ).

Χαρδαλιάς: Η Ευρώπη μπορεί να εγγυηθεί ως πυλώνας σταθερότητας και να βρεθεί απέναντι σε κάθε απειλή

Στο χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι ως ΕΕ «πρέπει να αναβαθμίσουμε και να βελτιώσουμε τις διαδικασίες ενιαίας λήψης αποφάσεων, το συντονισμό μας με διεθνείς εταίρους, με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές αρχές και αξίες, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, καθώς και τον πολιτικό, στρατηγικό και επιχειρησιακό μας σχεδιασμό».

Παράλληλα σχολίασε ότι «το αποτέλεσμα και το μήνυμα, (σ.σ. της άσκησης) είναι ένα μήνυμα συναντίληψης και αλληλεγγύης, ένα μήνυμα ότι η Ευρώπη μπορεί να εγγυηθεί ως πυλώνας σταθερότητας και να βρεθεί απέναντι σε κάθε απειλή. Ένα μήνυμα σταθερότητας, ειρήνης αλλά και εγρήγορσης απέναντι σε οτιδήποτε μπορεί να απειλήσει τις χώρες μας, τα ευρωπαϊκά κεκτημένα, το Διεθνές Δίκαιο, την εδαφική ακεραιότητα της κάθε χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Την άσκηση παρακολούθησαν επίσης ο βουλευτής και μέλος της διαρκούς επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Γεώργιος Φραγγίδης, ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ στρατηγός Robert Brieger, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Κυριακίδης, ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, οι διοικητές Στρατιάς αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και Γ΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, o στρατιωτικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ – επίτιμος Αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος, οι στρατιωτικοί αντιπρόσωποι στην ΕΕ της Ελβετίας, της Ιρλανδίας, της Σλοβενίας, της Ουγγαρίας, του Βελγίου, της Ρουμανίας, της Κύπρου, της Τσεχίας, της Ιταλίας, της Βουλγαρίας, διοικητές και αντιπροσωπείες στελεχών από σχηματισμούς της Ελλάδας και ξένων χωρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments