Οικονομία

Σχοινάς: Στο «Champions League» του Ταμείου Ανάκαμψης η Ελλάδα

Σχοινάς: Στο «Champions League» του Ταμείου Ανάκαμψης η Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Προ των πυλών είναι η έγκριση της 2ης δόσης για το ελληνικό σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς

Προ των πυλών είναι η έγκριση της 2ης δόσης για το ελληνικό σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Έρχομαι σήμερα να σας ενημερώσω για τέσσερα εργοτάξια ευρωπαϊκά που αφορούν άμεσα και την Ελλάδα, το βασικό εκ των οποίων είναι η έγκριση ante portas της 2ης δόσης για το Ταμείο Ανάκαμψης του ελληνικού σχεδίου. Είμαστε, όντως, στο ‘Champions League’ του Ταμείου Ανάκαμψης» ανέφερε ο κ. Σχοινάς εκτιμώντας πως «θα έχουμε καλά νέα αύριο από τις Βρυξέλλες σε αυτό το θέμα».

 Μητσοτάκης: Είμαστε στην πρώτη γραμμή των εκταμιεύσεων

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «είμαστε στην πρώτη γραμμή των εκταμιεύσεων έχοντας υποβάλλει ένα συνεκτικό σχέδιο τα οφέλη του οποίου αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» εστιάζοντας παράλληλα στο εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας κατά την τελευταία τριετία με τον κ. Σχοινά. «Νομίζω ότι πετύχαμε πολλά αυτά τα τρία χρόνια σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες», είπε ο πρωθυπουργός.

«Αν έπρεπε να συγκρατήσω μία στιγμή που η Ευρώπη πραγματικά στάθηκε και ξεπέρασε τις προσδοκίες -όχι απλά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες που είχαμε για την ευρωπαϊκή αντίδραση- θα στεκόμουν στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Από το οποίο η Ελλάδα, εξάλλου, είναι πολύ ωφελημένη» συνέχισε.

«Κουβέντες ‘του αέρα’ τα περί επαναδιαπραγμάτευσης του Ταμείου με έναν νόμο και με ένα άρθρο»

Επεσήμανε παράλληλα πως «κουβέντες του αέρα περί επαναδιαπραγμάτευσης του Ταμείου με ένα νόμο και με ένα άρθρο καλό είναι να μην ακούγονται διότι ακόμα μια φορά παραπλανούν την ελληνική κοινή γνώμη και δημιουργούν προσδοκίες οι οποίες είναι παντελώς ανυπόστατες». Όπως εξήγησε, «ο τρόπος αναθεώρησης του Ταμείου Ανάκαμψης είναι καθορισμένος από την ιδρυτική πράξη του ίδιου του ταμείου».

Ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε και στην έγκριση νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα, του εθνικού σχεδίου, του ελληνικού σχεδίου για τη νέα ΚΑΠ ύψους 13,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, κάνοντας λόγο για «μια νέα επανάσταση για τους αγρότες στην Ελλάδα». «Θα χρειαστούν βέβαια κάποιες προσαρμογές μιας και η νέα ΚΑΠ έχει σαφέστατα περιβαλλοντικό πρόσημο αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας παρατήρησε πως συζητείται «για πρώτη φορά το πλαφόν στο φυσικό αέριο με πρόταση στο τραπέζι, κάτι για το οποίο δουλέψατε κι εσείς προσωπικά, αλλά την Τρίτη καταφέραμε επιτέλους να αφήσουμε μια πρόταση στο τραπέζι». Δήλωσε ακόμη αισιόδοξος ότι «για τον επόμενο χειμώνα θα έχουμε στα χέρια μας αυτό το εργαλείο».

«Το συμπέρασμα είναι ότι σε όλα αυτά η Ελλάδα είναι στην καρδιά των ευρωπαϊκών υποθέσεων και η Ευρώπη μέσα σε όλα αυτά πρωταγωνιστεί. Νομίζω ότι αυτό είναι το ασφαλέστερο δίδαγμα της τριετίας» συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments