Κόσμος

Κλίτσκο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μερικής εκκένωσης του Κιέβου

Κλίτσκο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μερικής εκκένωσης του Κιέβου

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μερικής εκκένωσης του Κιέβου άφησε σε συνέντευξή του στο RBK-Ukraine, ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μερικής εκκένωσης του Κιέβου άφησε σε συνέντευξή του στο RBK-Ukraine, ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, λέγοντας ότι οι κάτοικοι της ουκρανικής πρωτεύουσας πρέπει να είναι έτοιμοι για «το χειρότερο σενάριο», ενώ η Ρωσία συνεχίζει να επιτίθεται στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός δήμαρχος τόνισε επίσης ότι οι άνθρωποι στο Κίεβο θα πρέπει να είναι έτοιμοι για διακοπές ρεύματος που θα διαρκέσουν μέχρι την άνοιξη λόγω εξαιτίας της επιβάρυνσης του συστήματος το χειμώνα. Ο Κλίτσκο κάλεσε τους κατοίκους του Κιέβου να προετοιμαστούν για παρατεταμένο μπλακ άουτ στην πρωτεύουσα, προμηθευόμενοι τρόφιμα, νερό, ζεστά ρούχα και power banks.

Σχετικά με τις εικασίες ότι υπάρχουν σχέδια εκκένωσης του Κιέβου λόγω των ρωσικών επιθέσεων, ο Κλίτσκο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα ήταν «μεγάλο λάθος» αν δεν προετοιμαστούν για διαφορετικά σενάρια. Διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει πλήρης εκκένωση της πόλης, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μερικής εκκένωσης.

«Πρόκειται για προσωρινή μετεγκατάσταση ορισμένων κατηγοριών ανθρώπων στα προάστια, όπου μπορεί να είναι διαθέσιμες υπηρεσίες», είπε, απαντώντας αρνητικά σε ερώτηση για πιθανές μετεγκαταστάσεις σε άλλες περιοχές ή στο εξωτερικό. Δεν διευκρίνισε ποιες είναι αυτές οι κατηγορίες, αν οι αρχές θα οργανώσουν τη μετεγκατάσταση ή αν οι ίδιοι οι πολίτες θα μετεγκατασταθούν, κάτι που ο ίδιος είχε ζητήσει. Ζήτησε επίσης όσοι μπορούν να μετακομίσουν τώρα στα προάστια του Κιέβου, στο εξοχικό τους ή στην κατοικία των φίλων τους, αν υπάρχει υδροδότηση και έχουν τζάκι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments