Διεθνή

Επικοινωνία Μπάιντεν – Ζελένσκι: Τι συζήτησαν

Επικοινωνία Μπάιντεν – Ζελένσκι: Τι συζήτησαν
Νέα τηλεφωνική συνομιλία είχαν οι πρόεδροι ΗΠΑ και Ουκρανίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η κυβέρνησή του θα δώσει πλέον την έμφαση στην ενίσχυση της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας στη στρατιωτική βοήθεια που συνεχίζει να χορηγεί στο Κίεβο, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης των δύο αρχηγών κρατών χθες Κυριακή, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο. Μπάιντεν, Ζελένσκι, ΗΠΑ, Ουκρανία, Ενίσχυση, Αντιαεροπορική άμυνα

Ακόμη, ο κ. Μπάιντεν εξήρε το γεγονός ότι ο κ. Ζελένσκι δηλώνει ανοικτός στη σύναψη «δίκαιης ειρήνης» βασισμένης «σε θεμελιώδεις αρχές του (καταστατικού) Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», κατά την ίδια πηγή.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο για την «άνευ προηγουμένου» βοήθεια που παρείχε η Ουάσιγκτον στην Ουκρανία από την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων τον Φεβρουάριο.

«Ευχαρίστησα για την άνευ προηγουμένου αμυντική και οικονομική βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία», είπε ο Ζελένσκι, σύμφωνα με την επίσημη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων του Telegram. «Αυτό όχι μόνο συμβάλλει στην επιτυχία στο πεδίο της μάχης, αλλά υποστηρίζει επίσης τη σταθερότητα της ουκρανικής οικονομίας.

«Εκτιμούμε επίσης τη βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ για την αποκατάσταση του ενεργειακού συστήματος της Ουκρανίας».

Το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας χτυπήθηκε από τον Οκτώβριο από διαδοχικές ρωσικές επιδρομές πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, κατά καιρούς διακόπτοντας την ηλεκτρική ενέργεια σε εκατομμύρια πολίτες το χειμώνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments