Διεθνή

Χιλιάδες Σέρβοι του Κοσόβου στους δρόμους – Ζητούν απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων

Χιλιάδες Σέρβοι του Κοσόβου στους δρόμους – Ζητούν απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Χιλιάδες Σέρβοι του Κοσόβου διαδήλωσαν σήμερα ζητώντας από την κυβέρνηση της Πρίστινας να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις της από τον βορρά

Χιλιάδες Σέρβοι του Κοσόβου διαδήλωσαν σήμερα ζητώντας από την κυβέρνηση της Πρίστινας να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις της από τον βορρά, όπου η σερβική κοινότητα αποτελεί την πλειοψηφία του πληθυσμού.

Από τις 10 Δεκεμβρίου οι Σέρβοι έχουν στήσει εννέα οδοφράγματα και αντάλλαξαν πυρά με αστυνομικούς μετά τη σύλληψη ενός Σέρβου πρώην αστυνομικού ο οποίος φέρεται να επιτέθηκε σε εν ενεργεία αστυνομικούς κατά τη διάρκεια μιας προηγούμενης κινητοποίησης διαμαρτυρίας.

Η σημερινή συγκέντρωση οργανώθηκε στο χωριό Ρούνταρε, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την εθνικά διαιρεμένη πόλη Μιτρόβιτσα.

Ο κεντρικός δρόμος του χωριού παραμένει μπλοκαρισμένος από φορτηγά φορτωμένα με χαλίκι και βαριά μηχανήματα.

Οι Σέρβοι δήμαρχοι των βόρειων πόλεων του Κοσόβου, μαζί με τους τοπικούς δικαστές και περίπου 600 αστυνομικούς παραιτήθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να αντικαταστήσει τις σερβικές πινακίδες των αυτοκινήτων με άλλες που θα εκδοθούν από την Πρίστινα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments