Διεθνή

Ικανοποίηση Σι Τσινπίνγκ για εκλογή Λούλα

Ικανοποίηση Σι Τσινπίνγκ για εκλογή Λούλα

Πηγή Φωτογραφίας: capital.gr/Αρχείου

Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του προέδρου της Κίνας Σι Τσινπίνγκ  προκαλεί η επανεκλογή του Λούλα στο τιμόνι της Βραζιλίας.

Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του προέδρου της Κίνας Σι Τσινπίνγκ  προκαλεί η επανεκλογή του Λούλα στο τιμόνι της Βραζιλίας. Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας είναι σταθερά, άλλωστε, περισσότερο θετικός στην εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Με βάση την προηγούμενη κυβερνητική θητεία του,  ο Λούλα έχει δώσει δείγματα γραφής ότι είναι σαφώς πιο ανοιχτός από άλλους υποψηφίους στον διάλογο με το Πεκίνο. Κατά τη διάρκεια της προγενέστερης διακυβέρνησής του, η Κίνα έγινε ο κύριος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας, επωφελούμενη από το διεθνές πλαίσιο της έκρηξης της τιμής των πρώτων υλών.

Από την πλευρά του, ο Κινέζος πρόεδρος απέστειλε εγκάρδιο συγχαρητήριο μήνυμα στον Λούλα για την ορκωμοσία του ως προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας.

Στο μήνυμά του, ο Σι επισημαίνει ότι η Κίνα και η Βραζιλία είναι, και οι δύο, μεγάλες και δυναμικά αναπτυσσόμενες χώρες, με παγκόσμια επιρροή και μεγάλες αναδυόμενες αγορές.

Οι δύο χώρες είναι επίσης, σύμφωνα με τον Κινέζο πρόεδρο, ολοκληρωμένοι στρατηγικοί εταίροι, οι οποίοι «μοιράζονται κοινά συμφέροντα και επωμίζονται κοινές αναπτυξιακές ευθύνες», όπως σημειώνει ο Σι Τζινπίνγκ.

Ο πρόεδρος της Κίνας αναφέρει στο συγχαρητήριο μήνυμά του ότι «από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών πριν από 48 χρόνια, οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών έχουν βιώσει σταθερή και βαθιά ανάπτυξη μέσω των κοινών προσπαθειών και των δύο πλευρών. Αυτές οι γίνονται όλο και πιο ώριμες και δυναμικές μέρα με τη μέρα, έχουν μετατραπεί σε ένα υπόδειγμα σχέσεων μεταξύ μεγάλων αναπτυσσόμενων χωρών με πλούσιο παρελθόν και ευρείες προοπτικές».

Επιβεβαιώνοντας ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας – Βραζιλίας, ο πρόεδρος Σι τονίζει ακόμη ότι είναι «πρόθυμος να συνεργαστεί με τον Λούλα για να διασφαλίσει ότι οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να στηρίζουν σταθερά η μία την άλλη στην εξεύρεση ενός τρόπου ανάπτυξης προσαρμοσμένου στις αντίστοιχες εθνικές τους συνθήκες, να σεβαστούν αμοιβαία τα θεμελιώδη συμφέροντά τους, να προωθήσουν την μεταξύ τους συνεργασία, να ενισχύσουν τον πολυμερή συντονισμό τους και να προωθήσουν τη συνεργασία τους σε υψηλότερο επίπεδο σε μια στρατηγική και βιώσιμη προοπτική, προκειμένου να ωφεληθούν καλύτερα και οι δύο χώρες και οι δύο λαοί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments