Ελλάδα

Συνελήφθη ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» της Novartis

Συνελήφθη ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» της Novartis

Πηγή Φωτογραφίας: iatropedia.gr

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μαζί του συνελήφθησαν ακόμα δύο άτομα.

Για εξαπάτηση επιχειρηματιών κατηγορείται ο άλλοτε προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novatis, με τον κωδικό «Μάξιμος Σαράφης». Το άλλοτε στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας μαζί με άλλα δύο άτομα που συνελήφθησαν μαζί του, φέρεται να αποσπούσε χρήματα απο επιχειρηματίες για δήθεν ταχύτερη εξασφάλιση τραπεζικών δανείων. Το παράνομο όφελος εκτιμάται ότι αγγίζει τις 600.000 ευρώ.

Ο πρώην υπεύθυνος Επικοινωνίας της Novartis συνελήφθη με την κατηγορία σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, ταυτοχρόνως με τη διάπραξη απατών με τραπεζικά προϊόντα. Ειδικότερα, μαζί με άλλα δύο άτομα φέρεται να εξαπατούσε επιχειρηματίες, αποσπώντας χρηματικά ποσά, για τη γρήγορη χορήγηση τραπεζικών δανείων.  Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μαζί του συνελήφθησαν ακόμα δύο άτομα που είχαν συνολικά αποσπάσει το ποσό των 600.000 ευρώ.

Την έρευνα διενεργεί το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιώντας εφόδους σε διάφορα σπίτια στην Αττική, ενώ έχει προχωρήσει και σε συλλήψεις. Μετά το πέρας της επιχείρησης θα ακολουθήσει ενημέρωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.