Πολιτική

‘Αδωνις: Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχισμένος με την σημερινή τροπολογία

‘Αδωνις: Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχισμένος με την σημερινή τροπολογία

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Την άμεση και ευθεία απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, έλαβε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης

Την άμεση και ευθεία απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, έλαβε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης της κυβερνητικής τροπολογίας σχετικά με το «Δικαίωμα κατάρτισης συνδυασμού στις Βουλευτικές Εκλογές».

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε ευθέως, μετά την πολιτικά αμετροεπή στάση του κ. Σκουρλέτη, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καπηλεύεται τους αγώνες του ΕΑΜ, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κινείται καιροσκοπικά – οπορτουνιστικά απέναντι στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, σε φανερή αντίθεση προς το ιδεολογικά συνεπές ΚΚΕ, και έδειξε με πειστικό και γλαφυρό τρόπο ποιο πολιτικό κόμμα και ποια παράταξη αγωνίστηκε στην πράξη εναντίον της Χρυσής Αυγής, της νεοναζιστικής δολοφονικής οργάνωσης, την οποία, στην πραγματικότητα, υπηρέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις αμέτρητες, τις ατελείωτες κωλοτούμπες του.

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε με σιγουριά και ιδεολογική αυτοπεποίθηση απέναντι στις πολιτικά αμφιλεγόμενες αιτιάσεις τους ΣΥΡΙΖΑ. Αποψίλωσε το νεφελώδες αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί¨ «προοδευτικής και ριζοσπαστικής αριστερά», που σημαίνει από τα πάντα μέχρι τίποτε, απέδειξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια φθηνή καρικατούρα ΕΑΜ, ότι συμπεριφέρεται σαν αχόρταγη εκλογική μηχανή, πότε δεξιά και πότε αριστερά, σε αντιδιαστολή προς το ιδεολογικά αξιοπρεπές ΚΚΕ, με το οποίο μπορεί ο κ. Γεωργιάδης να διαφωνεί απόλυτα αλλά σέβεται την ιδεολογική σταθερότητά του, και ότι την Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να την έχει πολεμήσει αποφασιστικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, ουσιαστικά, συνέπλευσαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έδειξε ο κ. Γεωργιάδης, δεν χαίρεται με την διάταξη νόμου, γιατί υπογράφεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και γιατί δεν υπηρετεί τους κοντόθωρους εκλογικούς τακτικισμούς του.

Το «παρών» του ΣΥΡΙΖΑ, πράξη πολιτικής δειλίας

Την ξεκάθαρη αυτή θέση υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης αναφορικά με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην σημερινή συζήτηση στην Βουλή, λέγοντας ότι « μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την μεταπολιτευτική Ελληνική Δημοκρατία, καθόσον η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καλείται να λύσει στην πραγματικότητα ένα πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δίκης της Χρυσής Αυγής».

Αν η πράξη αυτή  είχε γίνει στην ώρα της, «τώρα θα είχε εκδικαστεί και ο δεύτερος βαθμός», συμπλήρωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Το επιχείρημά του ήταν, δε, αδιάσειστο, διότι εδραζόταν σε αντικειμενικά δεδομένα: «Επί κυβερνήσεώς σας δεν πράξατε απολύτως τίποτα για να τελειώσει αυτή η δίκη, με αποτέλεσμα επί 5 χρόνια  ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία η δίκη να μην ολοκληρωθεί και να χρειαστεί να έρθει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να ολοκληρωθεί. Στην πραγματικότητα δηλαδή σήμερα ρυθμίζουμε άλλο ένα πρόβλημα που μας κληροδότησε η κυβέρνησή σας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δύναμη καιροσκοπικής καπηλείας του ΕΑΜ

Στο σημείο αυτό, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο χθεσινό επεισόδιο σχετικά με το ΕΑΜ. Το ζήτημα άνοιξε με τον… Εαμίτη Τσίπρα, ο οποίος έσυρε τον «προεκλογικό χορό», προσερχόμενος σε στάδιο για προεκλογική συγκέντρωση.

Καίρια ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι «η ιστορία του ΕΑΜ είναι μεγάλη ιστορική συζήτηση», όπως όντως είναι και δείχνει η ιστορική έρευνα. Όμως αυτό δεν επιτρέπει τον απόλυτο σχετικισμό και την απρεπή χρήση της ιστορικού γεγονότος «ΕΑΜ»,  όπως καιροσκοπικά πράττει η Κουμουνδούρου.

Το μόνο κόμμα που μπορεί βάσιμα να ισχυριστεί ότι είναι συνέχεια του ΕΑΜ είναι το ΚΚΕ. Ο  ΣΥΡΙΖΑ εξόφθαλμα καπηλεύεται καιροσκοπικά το ΕΑΜ.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης θύμισε ότι κομμουνισμός σήμαινε λαοκρατία και ότι στο δημοψήφισμα του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την περίφημη κωλοτούμπα, στάση που δεν προσιδιάζει σε αριστερό, κομμουνιστικό κόμμα.

Ιδιαίτερα, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ  ανέφερε: «Εσείς όμως, όταν κυβερνήσατε και βρεθήκατε το καλοκαίρι του 2015 στην πρώτη και μοναδική ευκαιρία να βγει η Ελλάδα  από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να εφαρμόσει ό,τι είδους σύστημα θέλετε, ας πούμε ότι θέλατε τη λαοκρατία που λέει ο ύμνος του ΕΑΜ, τι κάνατε; Κάνατε τη μεγάλη κωλοτούμπα, ευτυχώς.  Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που την κάνατε. Είναι  ευτυχές που την κάνατε, αλλά προφανώς δεν είστε κομμουνιστές, είστε οπορτουνιστές. Γιατί αν ήσασταν κομμουνιστές θα έπρεπε να το είχατε κάνει. Είναι  τόσο απλό. Δεν μπορείτε να είστε ταυτόχρονα σε δύο βάρκες. Γιατί απλώς υπενθυμίζετε σίγουρα στους γνήσιους κομμουνιστές της αιθούσης, αλλά και σε αυτόν που καταλαβαίνει λίγο από ιδεολογίες, πόσο κωλοτούμπες, τυχοδιώκτες και οπορτουνιστές είστε».

«Βλέπατε μικροπολιτικά την Χρυσή Αυγή»

Ο τρόπος που πολιτεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Χρυσή Αυγή όταν ήταν στην κυβέρνηση, είναι αποκαλυπτικός του τακτικισμού και του οπορτουνισμού του. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να έχει οδηγήσει την Χρυσή Αυγή στην φυλακή, αλλά δεν το έκανε, σε αντίθεση με την Νέα Δημοκρατία, που, στην πράξη, απέδειξε ότι αντιπαλεύει την ναζιστική οργάνωση.

Με διαύγεια υπενθύμισε ο Υπουργός Ανάπτυξη και Επενδύσεων ότι «στην ίδια εκείνη ψηφοφορία, εσείς κύριε Σκουρλέτη, οι μαχητές της Χρυσής Αυγής, συμμαχήσατε με τη Χρυσή Αυγή για να ρίξετε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Μεγάλοι μαχητές της Χρυσής Αυγής. Βέβαια τότε ήταν πολύ κοντά τα γεγονότα με την άνω και την κάτω πλατεία, όταν στήνατε κρεμάλες, φωνάζατε “να καεί, να καεί το …η Βουλή” και ήσασταν στη μια πλευρά εσείς και στην άλλη πλευρά οι χρυσαυγίτες».

«Είστε δυστυχισμένοι με την σημερινή τροπολογία»

Ένα κόμμα οπορτουνιστικό και τακτικιστικό, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει «παρών» στην σημερινή ψηφοφορία για λόγους καθαρά μικροκομματικού οφέλους. Για αυτό και δεν χαίρονται με την τροπολογία που επιζητεί να «μπλοκάρει» εκλογικά τον Ηλία Κασιδιάρη και το κόμμα του.

«Και στην πραγματικότητα είστε δυστυχισμένοι με τη σημερινή τροπολογία. Θα θέλατε να μην την είχε φέρει ποτέ η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, γι’ αυτό επιλέγετε το «παρών». Εγώ περίμενα να δω τι θα κάνετε. «Παρών» σημαίνει «αφήστε τον Κασιδιάρη να κατέβει». Αυτό είπατε πριν από λίγο στη Βουλή των Ελλήνων, κύριε Σκουρλέτη. Άρα, αφήστε τώρα όλα τα άλλα φληναφήματα για το τι είπε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».

Και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατέληξε, λέγοντας: «Άρα, μην κοροϊδεύουμε τον ελληνικό λαό. Στην πραγματικότητα θέλετε να κατέβει ο Κασιδιάρης. Και ο λόγος που θέλετε να κατέβει ο Κασιδιάρης είναι γιατί πιστεύετε ότι θα δυσκολέψετε την αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όλα τα άλλα που λέτε είναι προσχήματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments