Διεθνή

Κατέθεσε έφεση η Εύα Καϊλή: Ζητεί κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Παντσέρι

Κατέθεσε έφεση η Εύα Καϊλή: Ζητεί κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Παντσέρι
Έφεση στην απόφαση των δικαστών να παραμείνει για άλλους δύο μήνες στη φυλακή άσκησε η Εύα Καϊλή, ζητώντας μάλιστα κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον Παντσέρι.

Έφεση στην απόφαση των δικαστών να παραμείνει για άλλους δύο μήνες στη φυλακή άσκησε η Εύα Καϊλή, ζητώντας μάλιστα κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Παντσέρι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας «Le Soir», ο δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σβεν Μαρί, άσκησε την έφεση που είχε προαναγγείλει ήδη από την Πέμπτη και επιμένει, μάλιστα, η πελάτισσά του να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τον Πιερ Αντόνιο Πάντσερι, τον πρώην ευρωβουλευτή ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Εύα Καϊλή, ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα εμφανίστηκαν ενώπιον των Βέλγων ανακριτών την Πέμπτη, με τους συνηγόρους υπεράσπισης της Ελληνίδας ευρωβουλευτού να ζητούν την αποφυλάκισή της υπό όρους ή τουλάχιστον με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι). Οι δικηγόροι του Μαρκ Ταραμπέλα ζήτησαν και εκείνοι την αποφυλάκιση του πελάτη τους, ενώ ο συνήγορος του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι επικαλέστηκε τη «σοφία των ανακριτών» και ως εκ τούτου δεν ζήτησε την αποφυλάκισή του.

Η βελγική εισαγγελία αποφάσισε αργά το βράδυ της Πέμπτης να παρατείνει την προφυλάκιση και των τριών κατηγουμένων για το Qatargate. Συγκεκριμένα, η κράτηση της Εύας Καϊλή και του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι παρατάθηκε κατά δύο μήνες και αυτή του Μαρκ Ταραμπέλα κατά ένα μήνα. Το ίδιο βράδυ, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Βέλγου ευρωβουλευτή ανακοίνωσαν ότι άσκησε έφεση κατά αυτής της απόφασης, κίνηση στην οποία προέβη σήμερα και η πλευρά της Εύας Καϊλή. Και οι δύο αναμένεται να εμφανιστούν εντός 15 ημερών ενώπιον των ανακριτών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments