Global News

Le Figaro: Η τρανς νομοθεσία στην Ευρώπη

Le Figaro: Η τρανς νομοθεσία στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: Euronews

Οι ισχύοντες νόμοι στην Ευρώπη ανά σημαντική χώρα για μια «θεματική» που επανέρχεται στην επικαιρότητα, από την συντηρητική Figaro.

Μάλτα : Ο νόμος περί «Ταυτότητας Φύλου», έκφρασης φύλου και χαρακτηριστικών φύλου» του Απριλίου 2015 επιτρέπει τον αυτοπροσδιορισμό του φύλου για τους Μαλτέζους που δεν «χρειάζονται χαρακτηριστικά πλέον να παρέχουν στοιχεία για τα χειρουργική επέμβαση», ολικό ή μερικό φύλο, ορμονική θεραπεία ή θεραπεία. άλλη ψυχιατρική, ψυχολογική ή ιατρική περίθαλψη ”. Ο αιτών τη νόμιμη αλλαγή φύλου πρέπει να έχει γράψει εκ των προτέρων «σαφή και ενημερωμένη».

 Ιρλανδία: ο «Νόμος για την Αναγνώριση Φύλου» του Ιουλίου 2015 (που ψηφίστηκε δύο μήνες μετά την έγκριση του γάμου ομοφυλόφιλων) επιτρέπει σε κάθε ενήλικα Η Ιρλανδία μπορεί κανείς να αλλάξει ελεύθερα φύλο χωρίς να χρειάζεται να υποβάλει ψυχολογική ανάλυση ή χωρίς να χρειάζεται να καταφύγει σε ιατρικό μέρος. Ωστόσο, οι αλλαγές στην προσωπικότητα απαγορεύονται για άτομα κάτω των 16 ετών. Απαιτείται γονική συναίνεση και ιατρική συμβουλή για άτομα ηλικίας έως 18 ετών.

Λουξεμβούργο: ο «Νόμος σχετικά με την τροποποίηση της αναφοράς του φύλου  και του ονόματος στην προσωπική κατάσταση και την τροποποίηση του Αστικού Κώδικα» που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2018 καταργήθηκε επίσης τις ιατρικές. « Το γεγονός ότι δεν έχει υποβληθεί σε ιατρική περίθαλψη, χειρουργική επέμβαση ή στείρωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει την άρνηση χορήγησης του αιτήματος », προβλέπει το άρθρο 2 του νόμου. Δεν αναφέρει διάγνωση ούτε περίοδο αναμονής. Ορίζει ότι για τα παιδιά κάτω πέντε ετών για γονείς πρέπει να ακολουθήσουν νόμιμη διαδικασία.

Ισλανδία: ο «Νόμος για την Αυτονομία του Φύλου»  που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2019 επιτρέπει στους Ισλανδούς να αλλάξουν ελεύθερα φύλο χωρίς καμία ιατρική περίθαλψη. « Ο νόμος προβλέπει επίσης ότι τα παιδιά κάτω των 15 ετών μπορούν να αλλάξουν, με τη συμφωνία των γονέων τους, το φύλο και το όνομά τους όπως είναι εγγεγραμμένο στο Εθνικό Μητρώο », αναφέρει η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ελβετία: ο ισχύων Νόμος που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 επιτρέπει στους Ελβετούς να « αλλάξουν νόμους χωρίς ορμονοθεραπεία, ιατρική διάγνωση ή πρόσθετη αξιολόγηση ή γραφειοκρατικά μέτρα ». Για οποιονδήποτε άνω των 16 ετών, που δεν τελεί υπό νόμιμη κηδεμονία και « έχει την έμμεση και διαρκή πεποίθηση ότι δεν ανήκει στο φύλο που είναι εγγεγραμμένο στο μητρώο καταστατικών », αρκεί η δήλωση.

Ισπανία: ο «Τρανς Νόμος» που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2023προβλέπει ότι ο οποιοσδήποτε Ισπανός, από την ηλικία των 16 ετών, μπορεί να τροποποιηθεί, κατόπιν απλής αίτησης, την αναφορά του φύλου του στο μητρώο προσωπικής κατάστασης. Για αυτό, πρέπει απλώς να επιβεβαιώσει την επιλογή των τριών μηνών μετά το επίσημο αίτημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments