Κόσμος

Daily Mail: Βρέθηκε άγρια δολοφονημένος επιστήμονας που σχεδίασε το ρωσικό εμβόλιο για τον covid

Daily Mail: Βρέθηκε άγρια δολοφονημένος επιστήμονας που σχεδίασε το ρωσικό εμβόλιο για τον covid

Πηγή Φωτογραφίας: Latestly

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Οι ρωσικές αρχές έχουν συλλάβει έναν άνδρα, που φέρεται να μπήκε στο σπίτι του επιστήμονα για να κλέψει χρήματα

Ο Ρώσος ιολόγος Αντρέι Μπότικοφ, ο οποίος είχε συνεισφέρει στην ανάπτυξη του εμβολίου Sputnik-V κατά του κορωνοϊού βρέθηκε νεκρός με σημάδια στραγγαλισμού από ζώνη.

Η σορός εντοπίστηκε χθες Πέμπτη μέσα στο διαμέρισμα του επιστήμονα, στη βορειοδυτική Μόσχα, αναφέρει η Daily Mail.

Ο Μπότικοφ ήταν ανώτερος ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών για την Επιδημιολογία και τη Μικροβιολογία, ενώ είχε εργαστεί και στο Κρατικό Ινστιτούτο Ιολογίας . Του είχε απονεμηθεί παράσημο για τη συμβολή του στη δημιουργία του εμβολίου Sputnik V.

Ήδη έχει συλληφθεί ένας 29χρονος, ο Αλεξέι Ζμανόφσκι (εικονίζεται παρακάτω), που φέρεται να δολοφόνησε τον ιολόγο όταν μπήκε στο σπίτι του και άρχισαν να καβγαδίζουν για χρήματα.

Κατά την Daily Mail ο νεαρός ομολόγησε το έγκλημα κατά την ανάκριση. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για 10 χρόνια με την κατηγορία της παροχής σεξουαλικών υπηρεσιών.

Το Sputnik-V ήταν το ρωσικό εμβόλιο για την COVID-19, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ευρέως, πέρα από τη Ρωσία, σε φιλικές και συμμαχικές με αυτή χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.