Πολιτική

Τέμπη: Την Τετάρτη ο Γεραπετρίτης θα ενημερώσει την Βουλή

Τέμπη: Την Τετάρτη ο Γεραπετρίτης θα ενημερώσει την Βουλή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Την προσεχή Τετάρτη θα συνεδριάσει τελικά η επιτροπή παραγωγής και εμπορίου, στην οποία θα κληθεί για να ενημερώσει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης για την τραγωδία των Τεμπών

Την προσεχή Τετάρτη θα συνεδριάσει τελικά η επιτροπή παραγωγής και εμπορίου, στην οποία θα κληθεί για να ενημερώσει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης για την τραγωδία των Τεμπών. Σύμφωνα με πληροφορίες στη διάσκεψη των προέδρων οι βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν να παραστεί και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. Στον αντίποδα οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησαν την κλήση όλων των προσώπων που διετέλεσαν υπουργοί από τον Δημήτρη Ρέππα και μετά, ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ανοιχτό σε όλα τα πρόσωπα. Τελικά ωστόσο αποφασίστηκε να κληθεί μόνο ο κ. Γεραπετρίτης.

Μητσοτάκης για Τέμπη: Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε όσα μας πόνεσαν

«Θα είμαι πρώτος στη μάχη για να ξεριζωθεί από τη χώρα κάθε νησίδα του παλιού αναχρονιστικού κράτους» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την τραγωδία των Τεμπών, υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Δυστυχώς η συνάντηση μας γίνεται με βαριά τα σύννεφα της οδύνης. Σε αυτό το φρικτό δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους και δυο νέοι της Μεγαλονήσου. Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε όσα μας πόνεσαν. Κενά δεκαετιών και απαράδεκτες συμπεριφορές κρατικών υπαλλήλων από το χθες. Θα είμαι πρώτος στη μάχη για να ξεριζωθεί κάθε νησίδα του παλιού αναχρονιστικού κράτους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η ανάγκη συνέχισης των προσπαθειών για το Κυπριακό. «Είμαι έτοιμος να συνεχίσουμε το κοινό όραμα για την επίλυση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών» είπε.

«Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ η ενίσχυση της συστράτευσης Ελλάδας και Κύπρου» και σημείωσε πως: «Είμαι έτοιμος να συνεχίσουμε το μεγάλο μας κοινό όραμα για την επίλυση του κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ. Στο επόμενο ευρωπαϊκό συμβούλιο θα βρεθούν στο επίκεντρο κρίσιμα ζητήματα που αφορούν και την Ελλάδα και την Κύπρο. Η παρουσία σου ξεκινά πολύ δυναμικά», ανέφερε.

Για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για αποκλιμάκωση, που μπορεί να έχει αντίκτυπο και στο Κυπριακό, ενώ επισήμανε ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο πρέπει να απλωθεί σε όλο το νησί. «Αν η τουρκική αδιαλλαξία εμπόδιζε κάθε βήμα, η εμπειρία σου ως υπουργός εξωτερικών με κάνει πιο αισιόδοξο. Πρέπει να εκκινήσει ο διάλογος για το κυπριακό με πιθανόν μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπλοκή», σημείωσε.  Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην ανάγκη στενής συνεργασίας των δύο χωρών, σε μια σειρά από ζητήματα, ενώ ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να υπάρχει εδώ και καιρό. Στόχος είναι η ενίσχυση της συνεργασίας με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments