Πολιτική

Σκρέκας: Μειωμένοι λογαριασμοί ρεύματος και τον Απρίλιο – Αύριο οι ανακοινώσεις [vid]

Σκρέκας: Μειωμένοι λογαριασμοί ρεύματος και τον Απρίλιο – Αύριο οι ανακοινώσεις [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

«Από την αρχή της κρίσης στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αυτό θα γίνει και τον επόμενο μήνα», είπε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος

Για την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος τον Απρίλιο, καθώς και για το νομοσχέδιο σχετικά με το νερό και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μίλησε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας. Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι οι λογαριασμοί ρεύματος θα είναι μειωμένοι για τα νοικοκυριά και τον Απρίλιο, καθώς αύριο το πρωί θα ανακοινωθεί το ποσό της επιδότησης.

«Από την αρχή της κρίσης στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αυτό θα γίνει και τον επόμενο μήνα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας.

Όσον αφορά το θέμα του νερού, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε ότι «είμαστε απόλυτοι, το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό», προσθέτοντας ότι στον νόμο ρητώς αναφέρεται ποιοι είναι οι πάροχοι ύδατος.

Όπως είπε, στο άρθρο 3 ορίζεται ότι οι πάροχοι ύδατος είναι οι δημόσιοι και δημοτικοί φορείς.

Σχετικά με το ότι ο έλεγχος του νερού περνά στη ΡΑΕ, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι θέλουν μια ανεξάρτητη δημόσια Αρχή που θα έχει την εποπτεία και τον έλεγχο του νερού, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα έχει καμία δυνατότητα στη ρύθμιση της τιμής η ΡΑΕ.

Μάλιστα, απαντώντας στις αντιδράσεις, ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι ακόμα και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είπε ότι δεν τίθεται καμία ιδιωτικοποίηση του νερού.

Για τον νόμο επισήμανε ότι έρχεται για να συμπληρώσει τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας που ρητά ορίζει ότι η εποπτεία του νερού πρέπει να είναι κάτω από δημόσιο έλεγχο.

Το νερό παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο, «αυτό θωρακίζουμε με τον νόμο που ψηφίστηκε», τόνισε ο κ Σκρέκας, συμπληρώνοντας ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αλλάξουμε τις παθογένειες».

Σχετικά με τα προγράμματα επιδοτήσεων του υπουργείου, ο κ. Σκρέκας είπε ότι σε μερικές εβδομάδες ξεκινά η επιδότηση για τους θερμοσίφωνες, η οποία θα φτάνει έως και το 60%, ενώ ξεκαθάρισε ότι για να πάρει κάποιος την επιδότηση θα πρέπει να παραδώσει τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα που είναι λειτουργικός για να μπορεί να γίνει η αντικατάσταση.

Τέλος, είπε ότι σήμερα αναμένεται να δημοσιευθεί ο οδηγός για το πρόγραμμα φωτοβολταϊκών στη στέγη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments