Τεχνολογία

Η Νο1 συμβουλή του CEO της Microsoft για την επαγγελματική εξέλιξη

Η Νο1 συμβουλή του CEO της Microsoft για την επαγγελματική εξέλιξη

Πηγή Φωτογραφίας: Ted S. Warren/Associated Press

Αντί να είναι προνοητικός με σκοπό να φτάσει στο σημείο που έφτασε, ο Nadella λέει ότι επικεντρώθηκε στο να διαπρέψει στον ρόλο που είχε κάθε περίοδο, όπως μεταδίδει το CNBC.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, δεν περίμενε ποτέ να ηγηθεί μιας από τις μεγαλύτερες, ισχυρότερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο. Όταν ξεκίνησε το 1992 ως μηχανικός, ήταν απλώς ενθουσιασμένος που θα εργαζόταν εκεί. Μετά από 22 χρόνια ανόδου στην εταιρική κλίμακα, έγινε ο τρίτος κατά σειρά διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας το 2014.

Αντί να είναι προνοητικός με σκοπό να φτάσει στο σημείο που έφτασε, ο Nadella λέει ότι επικεντρώθηκε στο να διαπρέψει στον ρόλο που είχε κάθε περίοδο, όπως μεταδίδει το CNBC. Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που έμαθε στις δεκαετίες του στη Microsoft και μία από τις καλύτερες συμβουλές σταδιοδρομίας, είναι το να μην περιμένει κανείς να ανελιχθεί πρώτα και ύστερα να δώσει τον καλύτερο εαυτό του, αντιθέτως, θα πρέπει να προσπαθεί ασχέτως της θέσης του.

«Δεν υπήρξε ποτέ μια στιγμή τα 30 χρόνια που είμαι στην Microsoft, που να σκέφτηκα ότι η δουλειά που έκανα, είναι το σκαλοπάτι για μία άλλη δουλειά», εξήγησε. «Ένιωθα ότι η δουλειά που έκανα κάθε φορά ήταν η πιο σημαντική».

Αντί να βλέπει κανείς την τρέχουσα εργασία του ως εμπόδιο για την επίτευξη των στόχων της σταδιοδρομίας του, ο Nadella συνιστά να τη δει ως ευκαιρία για να δείξει τον ενθουσιασμό και τη δέσμευσή του στη δουλειά, καθώς και την προθυμία του να μάθει περισσότερα για το αντικείμενο.

Μάλιστα, η καριέρα του Nadella είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς αυτή η στάση μπορεί να βάλει κάποιον στην πορεία για προαγωγή ή αύξηση μισθού νωρίτερα από όσο θα περίμενε.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στη Microsoft, ο Nadella έπρεπε να προσαρμόζεται συνεχώς ανάλογα με τις ομάδες με τις οποίες συνεργαζόταν και τα τμήματα που διοικούσε, συμβαδίζοντας με τις ταχέως μεταβαλλόμενες τεχνολογίες. Ηγήθηκε στην ανάπτυξη ορισμένων από τα πολύπλοκα προϊόντα της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Bing και Xbox Live.

«Δεν μπορείς να αναπτυχθείς αν δεν πιστεύεις ότι η ανάπτυξή σου οφείλεται σε αυτό που κάνεις», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments