Πολιτική

Τσίπρας: Το πρόσωπο και το προσωπείο

Τσίπρας: Το πρόσωπο και το προσωπείο

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει από καιρό αντιληφθεί ότι, για τις ανάγκες του κρισιμότατου για τον ίδιο εκλογικού αγώνα, χρειάζεται να συσπειρώσει  και να ενισχύσει την κοινωνική βάση του κόμματος

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις εγκαταστάσεις του προγράμματος διαχείρισης μηδενικών αποβλήτων Just Go Zero δεν είναι παρά το προσωπείο ενός πολιτικού αρχηγού, ο οποίος προσπαθεί, με χίλιους τρόπους, να συσκοτίσει το πρόσωπο της προγραμματικής φτώχειας και της διασποράς ψευδών ειδήσεων εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει από καιρό αντιληφθεί ότι, για τις ανάγκες του κρισιμότατου για τον ίδιο εκλογικού αγώνα, χρειάζεται να συσπειρώσει  και να ενισχύσει την κοινωνική βάση του κόμματος, διευρύνοντας τα μηνύματά του σε όσο το δυνατόν ευρύτερες κατηγορίες πολιτών.

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, ο Αλ. Τσίπρας φιλοτεχνεί, όλο και πιο συχνά, το προφίλ ενός αριστερού μεταρρυθμιστή με ευρωπαϊκές αναφορές. Η εποχή των τυμπάνων και των ζουρνάδων υποχωρεί σχεδόν καθολικά μπροστά στις ανάγκες ενός νέου, κενού περιεχομένου, αφηγήματος περί ενός σύγχρονου ηγέτη της ευρωπαϊκής μεταρρυθμιστικής αριστεράς.

Έτσι, επισκεπτόμενος τις σύγχρονες και περιβαλλοντικά φιλικές εγκαταστάσεις της Τήλου, ο Αλ. Τσίπρας δηλώνει εντυπωσιασμένος από το μικρό θαύμα της μικρής κοινωνίας του νησιού. Κι αυτό το θαύμα υποστηρίζεται ψευδέστατα ότι δεν ,μπορεί να υπηρετηθεί στην πράξη από τον φιλελεύθερο Μητσοτάκη και την κεντροδεξιά ΝΔ, αλλά είναι ένα «έμπρακτο δείγμα της Ελλάδας που θέλουμε, της πατρίδας που μας αξίζει».

Αυτή η εικόνα του ευρωπαϊκών προδιαγραφών ηγέτη φιλοτεχνείται από τέτοιες επισκέψεις προοδευτικού τύπου, κινήσεις «κοινωνικά ευαίσθητου διαφημιστή», αλλά πρέπει να υπηρετηθεί και με τους αδυσώπητους όρους του εκλογικού αγώνα. Κι εδώ τον λόγο δεν έχουν οι «υπεύθυνοι» κεντροαριστεροί της Προοδευτικής Συμμαχίας, αλλά η «μονταζιέρα» της Κουμουνδούρου. Τα προγραμματικά κενά του αμελούς Αλ. Τσίπρα είναι εμφανέστατα και δεν μπορεί να αναμετρηθεί σε αυτό το επίπεδο με τον πρωθυπουργό. Οι μεταρρυθμίσεις στην υγεία, στην λειτουργία των ΑΕΙ, στην περαιτέρω ψηφιοποίηση της διοικητικής μηχανής του κράτους απαιτούν προεργασία, πειθαρχίες, επιχείρημα.

Αυτήν ακριβώς την ένδεια καλύπτει η επικοινωνιακή μηχανική γκαιμπελικού τύπου που εδρεύει στην Κουμουνδούρου. Εκεί, το προσωπείο υποχωρεί και αποκαλύπτεται το αληθινό πρόσωπο των ψευδών ειδήσεων και των ανυπόστατων, χονδροειδών επιθέσεων.

Πιο πρόσφατο κρούσμα διάδοσης ψευδούς είδησης είναι η προσπάθεια κατασυκοφάντησης του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, ο οποίος στοχοποιείται με κατηγορίες που γεννιούνται σε νοσηρούς κομματικούς εγκεφάλους. Όπως άλλωστε βαριά νοσηρή είναι και η σκέψη του βουλευτή Νάσου Αθανασίου, που, μέσα από απίθανες ρητορικές διαδρομές, φθάνει στο σημείο του πολιτικού εκπεσμού, να εξισώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον «δολοφόνο των Τεμπών».

Το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα επιμένει, επανέρχεται ξεροκέφαλα, σαν την νεύρωση της εξουσίας από την οποία πάσχουν οι αρχομανείς. Και λειτουργεί αποκαλυπτικά για τα πραγματικά σχέδια κάθε πολιτικού αρχηγού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments