Πολιτική

WSJ: Ο Μητσοτάκης επεκτείνει τον μεταναστευτικό φράχτη

WSJ: Ο Μητσοτάκης επεκτείνει τον μεταναστευτικό φράχτη

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Δημοσίευμα για την περιοδεία του πρωθυπουργού στον Έβρο φιλοξενεί η Wall Street Journal

Δημοσίευμα για την περιοδεία του πρωθυπουργού στον Έβρο φιλοξενεί η Wall Street Journal, η οποία αναφέρεται και στην αντίδραση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο Δ. Παπαδημούλης κατηγόρησε αναίτια την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «χαιδεύουν» τα αυτιά των ψηφοφόρων της ακροδεξιάς και επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την προσοχή της κοινής γνώμης από το πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος ηγείται της αντιπροσωπείας του Σύριζα στο κοινοβούλιο της ΕΕ, υποστήριξε πως «και φυσικά, υποστηρίζουμε τη χρηματοδότηση της ΕΕ για τις ανάγκες ασφάλειας των συνόρων, αλλά για οικονομικές ανάγκες όπως κεφάλαια για κάμερες νυχτερινής όρασης και πλοία της ακτοφυλακής».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε την να επεκτείνει ένα υπάρχον τείχος κατά μήκος των χερσαίων συνόρων της χώρας με την Τουρκία, υπενθυμίζει η εφημερίδα και προσθέτει πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προκήρυξε τις εκλογές της 21ης Μαΐου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, προήδρευσε της τελετής υπογραφής της απόφασης της κεντροδεξιάς κυβέρνησής του να διπλασιάσει σχεδόν το μήκος του υπάρχοντος χαλύβδινου συνοριακού τείχους μέσα στον επόμενο χρόνο».

Το τείχος εκτείνεται επί του παρόντος σε 37,5 χιλιόμετρα (25 μίλια) και η κυβέρνηση σχεδιάζει να το επεκτείνει κατά 35 χιλιόμετρα μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Περισσότερα από 100 χιλιόμετρα τείχους θα προστεθούν σε αυτό μέχρι το 2026, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλοι αξιωματούχοι», καταλήγει το δημοσίευμα, «κατηγόρησαν την ριζοσπαστική αριστερά ότι προσπαθεί να υπονομεύσει το έργο και να παρεμποδίσει την προσπάθεια της κυβέρνησης να λάβει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου που υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα σήμερα που πολεμούν αυτό το έργο», είπε ο Μητσοτάκης σε ανοιχτή συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στην Ορεστιάδα, κοντά στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments