Nέα της αγοράς

Ντουμπάι: Ποιος αγόρασε ένα κομμάτι… άμμου έναντι 34 εκατ. δολαρίων;

Ντουμπάι: Ποιος αγόρασε ένα κομμάτι… άμμου έναντι 34 εκατ. δολαρίων;

Πηγή Φωτογραφίας: Unsplash

Ο πωλητής είναι ο Ουμάρ Καμάνι, πρώην διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας PrettyLittleThing.

Όχι, δεν έχουμε να κάνουμε με ένα εντυπωσιακό αρχοντικό, ένα πολυτελές ρετιρέ  ή ντιζαϊνάτο διαμέρισμα. Αλλά με άμμο σε ένα τεχνητό νησί στο Ντουμπάι, που μόλις πουλήθηκε στις 19 Απριλίου έναντι 125 εκατ. ντιρχάμ (34 εκατ. δολαρίων). Πρόκειται για ποσό – ρεκόρ στο εμιράτο που συνεχίζει να επωφελείται από την εισροή ξένου πλούτου.

Το κενό τεμάχιο άμμου των 24.500 τετραγωνικών ποδιών (2.276 τετραγωνικών μέτρων) βρίσκεται στο περιζήτητο νησί Jumeirah Bay. Πρόκειται για ένα κομμάτι γης σε σχήμα ιππόκαμπου, προσβάσιμο μέσω γέφυρας από την ηπειρωτική χώρα του Ντουμπάι. Σε λίγο περισσότερο από μισό στρέμμα, αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερα από 5.100 ντιρχάμ ανά τετραγωνικό πόδι – με την Knight Frank να κάνει λόγο για νέο ιστορικό υψηλό.

«Είναι 125 εκατομμύρια ντιρχάμ απλά άμμο», λέει στο Bloomberg ο Andrew Cummings, επικεφαλής της Knight Frank στο Ντουμπάι. «Βλέπαμε να ξοδεύονται πολλά εκατομμύρια κυρίως θεαματικές βίλες, απίστευτα ρετιρέ και όλα αυτά. Αλλά αυτό είναι απλώς ένα τεράστιο ρεκόρ για ένα οικόπεδο» σημειώνει.

Ο αγοραστής, ο οποίος δεν ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σχεδιάζει να χτίσει μια οικογενειακή εξοχική κατοικία. Η ταυτότητά του δεν αποκαλύφθηκε. Ο πωλητής είναι ο Ουμάρ Καμάνι, πρώην διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας PrettyLittleThing. Αγόρασε το ακίνητο πριν από δύο χρόνια έναντι 36,5 εκατομμυρίων ντιρχάμ. Η πώληση του δίνει καθαρό κέρδος 88,5 εκατομμυρίων ντιρχάμ χωρίς να κατασκευάσει τίποτα.

Η μεθυστική αγορά real estate έχει τροφοδοτηθεί από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, την επιθυμία των πλουσίων του κόσμου να σταθμεύσουν τον πλούτο σε ακίνητα και την αίσθηση ότι το Ντουμπάι με χαμηλούς φόρους και χαμηλό έγκλημα είναι ένα καταφύγιο σε περιόδους πανδημίας και πολέμου.

Οι Ρώσοι ολιγάρχες αγοράζουν ακίνητα σε μια πόλη που εξακολουθεί να τους υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες, ενώ οι νέες «χρυσές» βίζες για μακροχρόνια διαμονή προσελκύουν και άλλους πλουσίους από όλον τον κόσμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments