Διεθνή

Η γαστρεντερίτιδα ανατρέπει τα προεκλογικά σχέδια του Ερντογάν

Η γαστρεντερίτιδα ανατρέπει τα προεκλογικά σχέδια του Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι αναπληρώνει τον Ερντογάν, μετά το λιποθυμικό επεισόδιο, που είχε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Τούρκος πρόεδρος

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι αναπληρώνει τον Ερντογάν, μετά το λιποθυμικό επεισόδιο, που είχε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Τούρκος πρόεδρος και έχει πυροδοτήσει διάφορες εικασίες, οι οποίες δεν φαίνεται να πείθονται από την διάγνωση της γαστρεντερίτιδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποφέρει από λοιμώδη γαστρεντερίτιδα και τίποτε περισσότερο, ακυρώνοντας όλα τα σενάρια, πιθανά και απίθανα, που πλημμυρίζουν το τουρκικό διάδικτυο.

«Ο πρόεδρος υποφέρει από λοιμώδη γαστρεντερίτιδα και τα συμπτώματά της έχουν περιοριστεί σημαντικά. Η υγεία του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν είναι καλή και θα συνεχίσει το καθημερινό του πρόγραμμα το συντομότερο δυνατόν», δηλώνει ο υπουργός Υγείας, που όμως αντιμετωπίζει την γενικευμένη καχυποψία.  Ο Πρόεδρος λέει ότι θα ξεκουραστεί στο σπίτι καθώς ο αντιπρόεδρος θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις της προεκλογικής εκστρατείας στη θέση του. Ο Ερντογάν εξηγεί ότι προσβλήθηκε από «γρίπη του στομάχου», μετά από έντονη δουλειά στην προεκλογική περίοδο τρεις εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες προεκλογικές εκλογές.

Ωστόσο, το προχθεσινό περιστατικό της κατάρρευσης του Tαγίπ Ερντογάν σε τηλεοπτική συνέντευξη έχει φέρει και πάλι στο προσκήνιο όλες τις φήμες για την υγεία του. Από την Τετάρτη, διάφορα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν ακόμη και σε πιθανό έμφραγμα, που μπορεί να είχε υποστεί τη στιγμή της συνέντευξης, ενδεχόμενο που διαψεύστηκε επισήμως από την τουρκική Προεδρία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε όλο το χθεσινό του πρόγραμμα. Σήμερα επιλέγει, βάσει των συστάσεων των γιατρών του, να συμμετέχει με τηλεδιάσκεψη στα εγκαίνια του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα της Τουρκίας στο Ακουγιού. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος Τύπο του προέδρου Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε: «Δεν έχουμε καμία πληροφορία για τα προβλήματα υγείας του Ερντογάν».

Παράλληλα, φαίνεται πως εμμέσως πλην σαφώς αναστέλλεται και το σημερινό του πρόγραμμα, καθώς ακυρώνονται δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις και μία τηλεοπτική εμφάνιση που ηταν προγραμματισμένες να γίνουν σήμερα.

Όσο κι αν φήμες υποστηρίζουν το αντίθετο πάντως, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν πρόκειται για μία ίωση, εφόσον δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, είναι δεδομένο πως η κατάσταση αυτή έχει αρνητική επίδραση, δεκαοκτώ μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές στην Τουρκία και με τα δημοσκοπικά δεδομένα υπέρ της κοινής υποψηφιότητας των έξι αντιπολιτευτικών κομμάτων, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Στο επίπεδο του προεκλογικού αγώνα, ο Ερντογάν χρειάστηκε να ακυρώσει όλες τις δημόσιες εμφανίσεις και εκδηλώσεις και αργότερα, έγραψε στο Twitter: «Σήμερα θα ξεκουραστώ στο σπίτι με τη συμβουλή των γιατρών μου… με την άδεια του Θεού, θα συνεχίσουμε την εκστρατεία μας από αύριο και μετά».

Ο Ερντογάν ακύρωσε την εμφάνισή του και από την τελετή έναρξης τμήματος ενός πυρηνικού σταθμού που χρηματοδοτείται από τη Ρωσία στη νότια Τουρκία. Ο πυρηνικός σταθμός είναι το πιο πρόσφατο εμβληματικό έργο υποδομής που ο Ερντογάν και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP ελπίζουν ότι θα επηρεάσει θετικά  τους ψηφοφόρους στις επερχόμενες εκλογές, παρά τις ανησυχίες για τη σχέση μεταξύ των κυβερνητικών κατασκευαστικών έργων και των κατεστραμμένων υποδομών μετά τον σεισμό.

Με αναφορές από: Guardian, DW.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments