Οικονομία

Είναι ασφαλείς οι καταθέσεις των Αμερικανών; Σχεδόν οι μισοί φοβούνται πως όχι

Είναι ασφαλείς οι καταθέσεις των Αμερικανών; Σχεδόν οι μισοί φοβούνται πως όχι

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Μόνο το 20% λέει ότι δεν ανησυχεί καθόλου.

Η τραπεζική κρίση δεν έχει κοπάσει στις ΗΠΑ, καθώς επανήλθε η νευρικότητα στην αγορά μετά την εξαγορά της First Republic από την JPMorgan, και την κατρακύλα των μετοχών της PacWest. Ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί ενήλικες των ΗΠΑ δηλώνουν ότι ανησυχούν για την ασφάλεια των καταθέσεων τους σε τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα επίπεδα ανησυχίας καταγράφονταν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008.

Ειδικότερα, μετά το χειρότερο κύμα χρεοκοπιών τραπεζών των τελευταίων 15 χρόνων, το 48% των Αμερικανών ανησυχούν πολύ ή μέτρια για τα χρήματα τους, σύμφωνα με  δημοσκόπηση της Gallup που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. Μόνο το 20% απάντησε ότι δεν ανησυχεί καθόλου.

Σε επίπεδο πολιτικής τοποθέτησης, τα επίπεδα ανησυχίας διαμορφώνονται ως εξής: 55% των Ρεπουμπλικανών δηλώνουν ότι ανησυχούν για τις καταθέσεις τους, σε σύγκριση με το 36% των Δημοκρατικών.

Οι ανησυχίες είναι επίσης σημαντικά υψηλότερες μεταξύ εκείνων που δεν έχουν πτυχίο κολεγίου και εκείνων που βγάζουν λιγότερα από 100.000 δολάρια, παρά το γεγονός ότι η Federal Deposit Insurance Corp. ασφαλίζει καταθέσεις έως και 250.000 δολαρίων.

Η έρευνα της Gallup πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεφώνου σε 1.013 ενήλικες στις ΗΠΑ, και διεξήχθη από τις 3 Απριλίου έως τις 25 Απριλίου, μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank τον προηγούμενο μήνα αλλά πριν από την κατάρρευση της First Republic Bank την περασμένη εβδομάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments