Πολιτική

Και ο Ανδρουλάκης επέστρεψε την διερευνητική εντολή – Ποιες οι επόμενες κινήσεις κατά το Σύνταγμα

Και ο Ανδρουλάκης επέστρεψε την διερευνητική εντολή – Ποιες οι επόμενες κινήσεις κατά το Σύνταγμα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

«Επιστρέφω την εντολή που έλαβα, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για κυβερνητικές συγκλίσεις στη βάση προγραμματικών συνεννοήσεων», ανέφερε προ ολίγου ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Επιστρέφω την εντολή που έλαβα, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για κυβερνητικές συγκλίσεις στη βάση προγραμματικών συνεννοήσεων», ανέφερε προ ολίγου ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέστρεψε την διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Έτσι έκλεισε ο κύκλος των διερευνητικών εντολών προ τα τρία μεγαλύτερα σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματα από την αρχηγό του κράτους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, τρίτος στη σειρά πολιτικός αρχηγός, επέστρεψε την διερευνητική εντολή που έλαβε, σύμφωνα με το Σύνταγμα, στην κυρία Σακελλαροπούλου αμέσως, χωρίς να κάνει χρήση, άλλωστε αυτό είχε αφήσει να εννοηθεί από πολύ νωρίς, πριν καν φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο.

Είναι αξιοπρόσεκτο ότι η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται, χωρίς κανένας από τους αρχηγούς των τριών κομμάτων (Νέα Δημοκρατία, Σύριζα, ΠΑΣΟΚ – Κινάλ) να κάνει χρήση των δυνατοτήτων της διερευνητικής εντολής.

Με βάση τις διατάξεις του άρθρου 37 του Συντάγματος, επόμενη κίνηση από την κυρία Σακελλαροπούλου είναι να συγκαλέσει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, το οποίο, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες θα γίνει τηλεφωνικά. Από τη στιγμή που θα διαπιστωθεί και τυπικά η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης θα ορκισθεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός- την Πέμπτη- και υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο -την Παρασκευή.

Την Κυριακή ορκίζεται η νέα Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής και τη Δευτέρα θα δημοσιευθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυσή της, ούτως ώστε να προκηρυχθούν εκλογές για τις 25 Ιουνίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments