Διεθνή

Δεύτερος γύρος με φαβορί Ερντογάν

Δεύτερος γύρος με φαβορί Ερντογάν
Ο σημερινός πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε τον πρώτο γύρο και θα μπορούσε να εξασφαλίσει επανεκλογή, μετά από 20 χρόνια στην εξουσία.

Ο σημερινός πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε τον πρώτο γύρο και θα μπορούσε να εξασφαλίσει επανεκλογή, μετά από 20 χρόνια στην εξουσία.

Περίπου 61 εκατομμύρια πολίτες άρχισαν να ψηφίζουν αυτήν την Κυριακή στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στον οποίο ο Πρόεδρος Ερντογάν  επιδιώκει να επανεκλεγεί έναντι του Σοσιαλδημοκράτη Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο Ερντογάν κέρδισε τον πρώτο γύρο με 49,5% των ψήφων, παρά τη φθορά των 20 ετών στην εξουσία. Ο Κιλιτσντάρογλου ήρθε δεύτερος με 45% των ψήφων.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Ερντογάν, ο οποίος έλαβε την υποστήριξη του υπερεθνικιστή υποψηφίου Σινάν Ογκάν, τρίτου με 5% των ψήφων, θα διατηρήσει την ίδια ποσοστιαία διαφορά στον δεύτερο γύρο.

Οι περισσότερες από 192.000 κάλπες θα κλείσουν σε λίγη ώρα, αφού παραμείνουν ανοιχτές για εννέα ώρες.

Ειδήσεις που σχετίζονται με τις εκλογές δεν επιτρέπεται να μεταδίδονται μέχρι τις 06:00 μ.μ. ώρα Τουρκίας και ο Τύπος απαγορεύεται να αναφέρει τα αποτελέσματα μέχρι τις 09:00 μ.μ., αν και η Εκλογική Επιτροπή μπορεί να άρει αυτό το βέτο νωρίτερα.

Η προσέλευση σήμερα φαίνεται περιορισμένη σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Μέχρι τώρα δεν έχουν δημιουργηθεί μεγάλες ουρές στα εκλογικά κέντρα, τουλάχιστον στην Κωνσταντινούπολη. Βέβαια αυτό μπορεί να είναι παραπλανητικό, καθώς η διαδικασία σήμερα είναι σύντομη. Οι εκλογείς ψηφίζουν μόνο για πρόεδρο. Ίσως γι’ αυτό να μην δημιουργούνται τεράστιες ουρές.

Όλα δείχνουν πως τα δύσκολα οικονομικά προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί, αν δεν προκύψει ένα θαύμα για τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ταγίπ Ερντογάν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments