Διεθνή

Στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Άμυνας της Τουρκίας

Στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Άμυνας της Τουρκίας
Τη θέση του υπουργού Άμυνας στη νέα κυβέρνηση Ερντογάν στην Τουρκία αναλαμβάνει ο στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, τέως πλέον αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τη θέση του υπουργού Άμυνας στη νέα κυβέρνηση Ερντογάν στην Τουρκία αναλαμβάνει ο στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, τέως πλέον αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως αναφέρει το Βικιπαίδεια, ο Γιασάρ Γκιουλέρ γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 1954, και ήταν αρχηγός του Γενικού Επιτελείου από τότε που διαδέχθηκε τον Χουλουσί Ακάρ, τον Ιούλιο του 2018, μέχρι σήμερα.

Η σταδιοδρομία του νέου υπουργού Άμυνας της Τουρκίας

Κατατάχθηκε στις χερσαίες δυνάμεις το 1974, που ουσιαστικά ήταν η αρχή της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας. Πέρασε δύο χρόνια πριν από την κατάταξή του σπουδάζοντας στην Τουρκική Στρατιωτική Ακαδημία. Στα 10 χρόνια από την ένταξή του στις χερσαίες δυνάμεις, υπηρέτησε σε διάφορους λόχους πεζικού και σηματοδοτών, ενεργώντας ως διοικητής ενός από αυτούς. Το 1986 αποφοίτησε από την Τουρκική Ακαδημία Πολέμου με άριστα και αποφοίτησε με το βαθμό του επιτελή. Προήχθη σε ταξίαρχο το 2001 και ανέλαβε την ευθύνη της Διοίκησης της 10ης Ταξιαρχίας Πεζικού και του Τμήματος Οργάνωσης και Συντονισμού του Γενικού Επιτελείου.

Τέσσερα χρόνια αργότερα προήχθη σε υποστράτηγο και ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιτελείου και στη Σχολή Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικών Πληροφοριακών Συστημάτων του TAF στην Άγκυρα. Το 2009 διορίστηκε σε θέση στη Γενική Διοίκηση του Δ’ Σώματος Στρατού υπηρετώντας για περισσότερα από 2 χρόνια, αυτή τη φορά ως αντιστράτηγος. Από το 2011 έως το 2013 διετέλεσε αρχηγός πληροφοριών των ενόπλων δυνάμεων, θέση όπου εκτέλεσε τα καθήκοντά του πριν γίνει υπαρχηγός Επιτελείου το 2013, όπου προήχθη επίσης σε στρατηγό και έγινε διοικητής της Γενικής Διοίκησης Χωροφυλακής το 2016–2017, και έγινε Διοικητής Χερσαίων Δυνάμεων το 2017–2018, υπηρετώντας σε αυτές τις θέσεις συνολικά για 5 χρόνια.

Στις 10 Ιουλίου 2018 διορίστηκε από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως ο 30ός Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Τουρκίας, διαδεχόμενος τον Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος προήχθη στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας την ίδια ημέρα.

Αυτή τη στιγμή είναι παντρεμένος με τη Ντεμέτ Γκιουλέρ, με την οποία έχει ένα παιδί. Έχει επίσης και δύο εγγόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments