Διεθνή

Μόσχα: «Αποκρούσαμε μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση» – Σιγή στο Κίεβο

Μόσχα: «Αποκρούσαμε μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση» – Σιγή στο Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται ότι σταμάτησε προέλαση του ουκρανικού στρατού στο Ντόνετσκ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται ότι σταμάτησε προέλαση του ουκρανικού στρατού στο Ντόνετσκ – Δολιοφθορείς στο Μπέλγκοροντ

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι απώθησε «ευρείας κλίμακας» ουκρανική επίθεση στο Ντονμπάς, ώστόσο το Κίεβο δεν επιβεβαιώνει ότι ξεκίνησε την μεγάλη αντεπίθεση για την ανακατάληψη εδαφών από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Το πρωί της 4ης Ιουνίου, ο εχθρός εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας επίθεση σε πέντε τομείς του μετώπου στην περιοχή του νότιου Ντονέτσκ», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του στο Telegram. «Στόχος του εχθρού ήταν να διασπάσει την άμυνά μας στον πιο ευάλωτο, κατά τη γνώμη του, τομέα του μετώπου», συμπληρώνει.

«Ο εχθρός δεν πέτυχε τον στόχο του, δεν τα κατάφερε», τονίζει το υπουργείο συνοδεύοντας την ανάρτηση με ένα βίντεο το οποίο, όπως αναφέρει, δείχνει ουκρανικά τεθωρακισμένα να δέχονται επίθεση από αέρος και να καταστρέφονται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Πάντα σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας Βαλέρι Γκερασίμοφ βρισκόταν στην περιοχή την ώρα της επίθεσης.

Εξάλλου η ίδια πηγή επισημαίνει ότι ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε την επίθεση με έξι μηχανοκίνητα τάγματα πεζικού και δύο επιλαρχίες αρμάτων και προσθέτει ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν 250 Ουκρανούς στρατιώτες, ενώ κατέστρεψαν 16 τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments