Διεθνή

Σούνακ: Ικανοποίηση από τη μείωση της παράτυπης μετανάστευσης

Σούνακ: Ικανοποίηση από τη μείωση της παράτυπης μετανάστευσης

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι το σχέδιό του να σταματήσει τους μετανάστες να φτάνουν με μικρά σκάφη μείωσε τον αριθμό των διελεύσεων κατά 20%

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι το σχέδιό του να σταματήσει τους μετανάστες να φτάνουν με μικρά σκάφη μείωσε τον αριθμό των διελεύσεων κατά 20%, είδηση ​​που ελπίζει ότι θα μειώσει την κριτική στο κόμμα του και τη χώρα για την ακολοθούμενη μεταναστευτική πολιτική.

«Στους πέντε μήνες από την έναρξη του σχεδίου, οι διελεύσεις έχουν μειωθεί κατά 20% σε σύγκριση με πέρυσι», δήλωσε ο Ρίσι Σούνακ σε συνέντευξη Τύπου.

Το σχέδιο του Σούνακ βασίζεται στην εφαρμογή συμφωνιών με άλλες ευρωπαϊκές χώρες για τη μείωση του αριθμού των αφίξεων και στη σκλήρυνση της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός προέτρεψε επίσης το κοινοβούλιο να περάσει το νέο του νομοσχέδιο για την παράνομη μετανάστευση, το οποίο θα επιτρέπει την κράτηση και ταχεία απέλαση ανθρώπων που φτάνουν με μικρά σκάφη στις χώρες καταγωγής τους ή σε λεγόμενες ασφαλείς τρίτες χώρες, όπως η Ρουάντα.

Αυτό το νομοσχέδιο εξετάζεται αυτή τη στιγμή από την Γερουσία

«Το πρόβλημα δεν θα λυθεί από τη μια μέρα στην άλλη και οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να έρχονται αυτό το καλοκαίρι, γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να αλλάξει ο νόμος», είπε ο Ρίσι Σούνακ.

«Η πολιτική μου είναι πολύ απλή: Εναπόκειται σε αυτή τη χώρα – και την κυβέρνησή σας – να αποφασίσουν ποιος θα έρθει εδώ, όχι οι εγκληματικές συμμορίες. Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να συμβεί αυτό. Είπα ότι θα σταματήσω τα σκάφη και πραγματικά το εννοώ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments