Διεθνή

Επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στο Πότσνταμ – Δείπνο με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς

Επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στο Πότσνταμ – Δείπνο με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς

Πηγή Φωτογραφίας: dw.com

«Οι χώρες μας συνδέονται με άρρηκτη φιλία. Μαζί αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις αυτών των ημερών και της εποχής μας. Για αυτό χαίρομαι που σας συναντώ σήμερα στην πόλη όπου ζω. Καλώς ήλθατε στο Πότσνταμ, αγαπητέ Εμανουέλ Μακρόν!», έγραψε πριν από λίγη ώρα στο Twitter ο καγκελάριος, με αναρτήσεις στη γερμανική και στη γαλλική γλώσσα.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς υποδέχθηκε χθες στο Πότσνταμ τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Ο κ. Σολτς ξενάγησε τον προσκεκλημένο του στην πρωτεύουσα του Βρανδεμβούργου, όπου διαμένει, ενώ αυτήν την ώρα οι δύο ηγέτες δειπνούν σε εστιατόριο της περιοχής.

«Οι χώρες μας συνδέονται με άρρηκτη φιλία. Μαζί αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις αυτών των ημερών και της εποχής μας. Για αυτό χαίρομαι που σας συναντώ σήμερα στην πόλη όπου ζω. Καλώς ήλθατε στο Πότσνταμ, αγαπητέ Εμανουέλ Μακρόν!», έγραψε  στο Twitter ο καγκελάριος, με αναρτήσεις στη γερμανική και στη γαλλική γλώσσα.

Ο Όλαφ Σολτς περπάτησε με τον Εμανουέλ Μακρόν στο κέντρο του Πότσνταμ και στο «Νησί της Φιλίας», ενώ επισκέφθηκαν μαζί το Μουσείο Μπαρμπερίνι. Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σολτς υποδέχεται ως καγκελάριος ξένο ηγέτη στον τόπο κατοικίας του, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Βερολίνο. Ο κ. Μακρόν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο από 2 έως 4 Ιουλίου, έπειτα από πρόσκληση του ομοσπονδιακού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments