Nέα της αγοράς

Πώς τα εισιτήρια της Premier League έγιναν προϊόντα πολυτελείας – Αυτή είναι η ακριβότερη ομάδα

Πώς τα εισιτήρια της Premier League έγιναν προϊόντα πολυτελείας – Αυτή είναι η ακριβότερη ομάδα

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

Στην Brexit εποχή ένα παιχνίδι της Premier League παραμένει πανάκριβο είδος διασκέδασης.

Στο τέλος του 19ου αιώνα στην Αγγλία, το ποδόσφαιρο καθιερώθηκε ως το άθλημα των εργατών. Σήμερα, μια αναμέτρηση της Premier League, ή αλλιώς του ποδοσφαιρικού ΝΒΑ αποτελεί είδος πολυτελείας για τον μέσο Αγγλο φίλαθλο.

Τα δυο προηγούμενα χρόνια του Covid-19 και το θέαμα των άδειων εξεδρών στα γήπεδα στολίδια της Αγγλίας δημιούργησαν μια προσμονή στον κόσμο, που όμως είδε τη ζωή του να δυσκολεύει πολύ. Η πίεση από τους αυξημένους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών βάζει δύσκολα στον κόσμο που θέλει να απολαύσει ένα προϊόν υψηλής αισθητικής, το οποίο δεν είναι (πλέον) για όλους.

Οι ομάδες που αύξησαν τις τιμές και η Φούλαμ Οι σύλλογοι της Premier League που αύξησαν τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας είναι οι εξής: Η Αρσεναλ (4%), η Άστον Βίλα (10%), η Κρίσταλ Πάλας (5%), η Εβερτον (10%), η Φούλαμ (30%), η Λιντς (10%), η Λέστερ (5%), η Μάντσεστερ Σίτι (5%), η Νότιγχαμ Φόρεστ (5%), η Γουέστ Χαμ (5%) και η Γουλβς (από 6% έως 8%) έχουν αυξήσει τις τιμές τους σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν – είτε κατά μέσο όρο είτε για το κόστος του ακριβότερου εισιτηρίου ενηλίκων.

Λίστα αναμονής 10 ετών και 100.000 ατόμων για ένα εισιτήριο! Παρά το ακριβό κόστος σε μια Αγγλία που βιώνει τη ζωή μετά το Brexit με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη ζωή του μέσου πολίτη, οι περισσότεροι σύλλογοι έχουν μεγάλη ζήτηση για εισιτήρια σε σύγκριση με τη χωρητικότητα των γηπέδων τους. Η Κρίσταλ Πάλας, η Λέστερ (με €12 χρέωση για την εγγραφή), η Λίβερπουλ, η Τότεναμ και η Γουέστ Χαμ έχουν λίστες αναμονής – με ορισμένες από αυτές να έχουν επιβληθεί από μόνες τους για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις περιστασιακές πωλήσεις εισιτηρίων.

Η Αρσεναλ υποστηρίζει ότι έχει λίστα αναμονής μεταξύ 5 και 10 ετών, η Αστον Βίλα έχει περίπου 23.000 άτομα σε αναμονή, ενώ η Γουλβς πάνω από 10.000. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ισχυρίζεται ότι η λίστα αναμονής της είναι πάνω από 100.000 και είναι ανοιχτή μόνο σε μέλη. Η Λιντς έχει πάνω από 20.000 άτομα σε αναμονή και χρεώνει επίσης €12 για την εγγραφή.

Η Εβερτον λέει ότι η λίστα της έχει αυξηθεί σε 25.000 μέσα σε τρεις σεζόν. Υπάρχουν δύο βαθμίδες και όσοι βρίσκονται στη δεύτερη βαθμίδα μπορούν να ενισχύσουν τη θέση τους (μετακινούμενοι στην πρώτη βαθμίδα) αγοράζοντας μια επίσημη συνδρομή.

Η Νιούκαστλ αναμένεται να έχει λίστα αναμονής όταν διατεθούν τα εισιτήρια.

Στη Γουλβς πρέπει να είσαι μέλος, το οποίο κοστίζει €45, για να μπεις στη λίστα αναμονής και το ίδιο ισχύει και στη Λέστερ, η οποία δεν χρεώνει συνδρομή.

Οι οπαδοί της Τότεναμ πρέπει να αγοράσουν μια συνδρομή One Hotspur+ για να τους ανατεθεί μια θέση στη λίστα αναμονής, η οποία ξεπερνά τις 80.000. Οι τιμές για τους ενήλικες ξεκινούν από €56.

Εν κατακλείδι, όλες οι ομάδες προσφέρουν κάποια κίνητρα στον κόσμο για να αγοράσουν ένα εισιτήριο διαρκείας, αλλά η αλήθεια είναι πως το ΝΒΑ του ποδοσφαίρου, δεν μπορούν να το απολαύσουν όλοι, αλλά ακόμη παραμένουν αρκετοί. Το ποδόσφαιρο παραμένει το άθλημα των εργατών και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουν οι Αγγλοι. Το ιδεατό θα ήταν το απλό εισιτήριο -όπου διατίθεται καθώς δεν είναι πολλά- να καθορίζεται σε μια τιμή που δεν θα ξεπερνά τις €24 ή κάπου εκεί. Ομως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς ο κάθε σύλλογος έχει τις δικές του τιμές εισιτηρίων, οι οποίες καθορίζονται από την αξία της ομάδας, τις δαπάνες της, αλλά και τη δημοτικότητα της.

Πηγή: newmoney.gr//Γιάννης Πάλλας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments