Πολιτική

Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η δημόσια υγεία

Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η δημόσια υγεία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ρητά και κατηγορηματικά ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευθεί την καθολική πρόσβαση κάθε πολίτη στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ρητά και κατηγορηματικά ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευθεί την καθολική πρόσβαση κάθε πολίτη στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Κατά την επίσκεψή του στην Ιστιαία και την Αιδηψό – εκλογική περιφέρει μέχρι χθες του Σπύρου Πνευματικού,  ο οποίος προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τις δηλώσεις του για τη θεραπεία των καρκινοπαθών – , ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν άφησε κανένα περιθώριο για τυχόν παρερμηνείες: «Όταν μιλάμε για ένα δύσκολο θέμα, όπως ο καρκίνος, θέλω να σας πως ότι σήμερα στη χώρα μας προσφέρουμε πολλές περισσότερες επιλογές για ακριβές θεραπείες καρκίνου από ό,τι οι χώρες, οι οποίες έχουν πιο ισχυρή οικονομία από την πατρίδα μας. Δεν δεχόμαστε λοιπόν μαθήματα από κανέναν και ούτε δεχόμαστε αυτή τη στιγμή αυτή η παράταξη να ταυτίζεται με πρακτικές οι οποίες συνδέουν τη συνταγογράφηση μιας θεραπείας με το κόστος της. Μακριά λοιπόν από μας όλες αυτές οι λογικές. Εμείς θα αναμορφώσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα πατήσουμε πάνω στα πολλά καλά που έχουν ήδη γίνει. Πρέπει να γίνουν περισσότερα».

Μέσα σε θερμά χειροκροτήματα ο Κυρ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι για τη Νέα Δημοκρατία η υγεία αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα: «Έχω κουραστεί πραγματικά να απαντώ σε fake news της αντιπολίτευσης που ισχυρίζονται ότι δήθεν εμείς θέλουμε, λέει, να ιδιωτικοποιήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς στηρίξαμε το ΕΣΥ στην πανδημία και θα εξακολουθούμε να το στηρίζουμε. Θα κάνουμε 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Θα ξαναφτιάξουμε τα Κέντρα Υγείας μας. Θα εκσυγχρονίσουμε τα νοσοκομεία μας, τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Θα ξαναδούμε θέματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του ΕΚΑΒ και τις διακομιδές. Και με ασθενοφόρα, αλλά και με τις εναέριες διακομιδές. Δρομολογούμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για εναέριες διακομιδές, ταχύτατες για απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, για τους ορεινούς μας όγκους, ακριβώς για να ξέρουν και οι πολίτες οι οποίοι είναι στην περιφέρεια, στα πιο απομονωμένα μέρη, ότι, αν ο μη γένοιτο, τύχει κάτι, θα μπορούν να έχουν γρήγορα πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα. Εμείς για όλα αυτά λοιπόν δεσμευόμαστε και θα τα κάνουμε πράξη. Είμαστε σήμερα πολύ πιο έμπειροι από ό, τι ήμασταν πριν από τέσσερα χρόνια», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments