Πολιτική

Πέτσας: Ο Τσίπρας κάνει μικροπολιτική εκμετάλλευση στο ναυάγιο

Πέτσας: Ο Τσίπρας κάνει μικροπολιτική εκμετάλλευση στο ναυάγιο
Συνέντευξη παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Πέτσας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ερωτηθείς για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «το θλιβερό γεγονός δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση. Θεωρητικά, το ναυάγιο θα έπρεπε να έχει μείνει έξω από την πολιτική αντιπαράθεση και να μην ασχολούμαστε με το Λιμενικό και όσους διασώστες επιχειρούν.

Νοιώθω απογοητευμένος από την μικροκομματική εκμετάλλευση του κ. Αλέξη Τσίπρα στο γεγονός. Οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι απέναντι στη δυσφήμιση της Ελλάδας στο εξωτερικό. Ο Σύριζα είναι περίπου εκ προοιμίου απέναντι στο Λιμενικό Σώμα και απέναντι στην Ελλάδα. Ο Σύριζα πρέπει να αποφύγει επιτέλους να θέτει ψευδοδιλήμματα στον Ελληνικό λαό.

Η Νέα Δημοκρατία ήταν και είναι ξεκάθαρη στο θέμα. Η Νέα Δημοκρατία έθεσε εκτός γραμμών του κόμματος τον κ. Κρικέτο, δεν δίστασε ούτε δείλιασε για μια στιγμή να προχωρήσει στη διαγραφή για τις απαράδεκτες δηλώσεις, οι οποίες έγιναν.

Απεναντίας, ο Σύριζα είναι έτοιμος να υιοθετήσει οιαδήποτε καταγγελία σε βάρος της Ελλάδας. Αυτό πλήττει την εικόνα της Ελλάδας. Αυτή η προσπάθεια του Σύριζα αμαυρώνει τη διεθνή δημόσια εικόνα μας. Δεν καταδικάζει τους διακινητές, αλλά καταδικάζει το Λιμενικό Σώμα.

Δεν διστάζει να εργαλειοποιήσει πολιτικά το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου που συντάραξε την ελληνική κοινωνία.

Δεν βρίσκει να πει μια κουβέντα για τα εγκληματικά δίκτυα των διακινητών που θέτουν σε κίνδυνο απελπισμένους ανθρώπους, αλλά στοχοποιεί τους διασώστες.

Τα άθλια δίκτυα διακινητών πρέπει να βρουν την απάντηση που τους αξίζει και αυτό γίνεται μόνο μέσα από μια συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική, την οποία η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά

Αυτό που απαιτεί η κοινωνία είναι το αντίθετο. Αυτό που απαιτεί είναι να είμαστε ενωμένοι απέναντι στα προβλήματα και βέβαια, στο μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού».

Αναφορικά με το εθνικό θέμα της Ροδόπης, ο Στέλιος Πέτσας είπε πως «ο κ. Τσίπρας έκανε χθες ένα λάθος, ένα πολύ σοβαρό λάθος. Ο πρόεδρος του Σύριζα μίλησε για τουρκική μειονότητα. Δεν υπάρχει καμία τουρκική μειονότητα. Υπάρχει μία μουσουλμανική, άρα θρησκευτική, μειονότητα. Περιμένουμε ακόμη τον Αλέξη Τσίπρα ή το γραφείο Τύπου του Σύριζα να προβούν σε διευκρινιστική δήλωση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments