Πολιτική

Πέτσας: Οι δεσμεύσεις μας υπάρχουν στο Πρόγραμμα Σταθερότητας

Πέτσας: Οι δεσμεύσεις μας υπάρχουν στο Πρόγραμμα Σταθερότητας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Είναι γνωστό ότι, σε πείσμα μιας γκρίζας αντιπολίτευσης, όλα τα μέτρα του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρονται αναλυτικά στο Πρόγραμμα Σταθερότητας

Είναι γνωστό ότι, σε πείσμα μιας γκρίζας αντιπολίτευσης, όλα τα μέτρα του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρονται αναλυτικά στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, εντάσσονται σε ένα συνολικό σχέδιο τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας και είναι ενταγμένα αναφορικά με το δημοσιονομικό τους κόστος στο σχέδιο σταθερότητας των ετών 2023 – 2026.

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει, μάλιστα, υποβάλει τα σχέδιο σταθερότητας υπ’ όψιν των ευρωπαϊκών θεσμών. Το να κατηγορείται λοιπόν για έλλειψη κοστολόγησης στο δικό της πρόγραμμα από τον Σύριζα είναι τουλάχιστον υπερφίαλο.

Αυτά υπενθυμίζει ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αναφέρεται σε μια σειρά από συγκεκριμένα παραδείγματα.

«Οι αυξήσεις των μισθών στο δημόσιο τομέα αναφέρονται ρητά στο λεγόμενο «Μεσοπρόθεσμο», αλλά οι αυξήσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα δεν διατάσσονται με ένα νόμο και με ένα άρθρο. Ωστόσο, συνεχίζουμε να αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό έτσι ώστε να φτάσει στα 950 ευρώ, κάτι που θα συμπαρασύρει αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα. Συνεχίζουμε επίσης να αγωνιζόμαστε για ένα μέσο μισθό στα 1500 ευρώ μέσα από την επιδίωξη για υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από ό,τι υπάρχουν στην ευρωζώνη και τη μείωση των εισφορών για τις επιχειρήσεις», υπογραμμίζει ο κ. Στέλιος Πέτσας.

Ο Σύριζα αδυνατεί λοιπόν να κατανοήσει ότι η περίοδος αυτή, των ετών 2023 – 2027, είναι μια περίοδος αύξησης των μισθών και των εν γένει απολαβών, αμφισβητεί ακόμη και το Πρόγραμμα Σταθερότητας, προβαίνοντας σε πρωτοφανείς προεκλογικές και πολιτικές ακροβασίες και τούτο, γιατί είναι εμφανώς ενοχλημένος από την αποκάλυψη της νέας επιχείρησης οικονομικής εξαπάτησης των πολιτών με το περίφημο ακοστολόγητο πρόγραμμα των 83 δις ευρώ.

Δυστυχώς για εκείνον, ευτυχώς για τον Ελληνικό λαό, οι πολίτες έχουν αντιληφθεί, όπως καταγράφηκε στις πρόσφατες εκλογές και αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ότι ο Σύριζα εξακολουθεί να προσέρχεται στο δημόσιο διάλογο άλλοτε αδιάβαστος, άλλοτε προκλητικός, άλλοτε και τα δύο μαζί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments