Κόσμος

Ο Μπάιντεν μίλησε με Μακρόν, Σούνακ, Σολτς για την κατάσταση στη Ρωσία

Ο Μπάιντεν μίλησε με Μακρόν, Σούνακ, Σολτς για την κατάσταση στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου το Σάββατο, καθώς αντάρτες Ρώσοι μισθοφόροι κατευθύνονταν προς τη Μόσχα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου το Σάββατο, καθώς αντάρτες Ρώσοι μισθοφόροι κατευθύνονταν προς τη Μόσχα μετά την κατάληψη του Ροστόβ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

“Οι ηγέτες συζήτησαν την κατάσταση στη Ρωσία. Επιβεβαίωσαν επίσης την ακλόνητη υποστήριξή τους στην Ουκρανία”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την εν εξελίξει κατάσταση στη Ρωσία από την ομάδα εθνικής του ασφάλειας το πρωί του Σαββάτου, δήλωσε ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος θα συνεχίσει να ενημερώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μίλησε επίσης με ομολόγους του από τις χώρες της G7, αλλά και με τον ομόλογό του της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν.

Η κίνηση των μισθοφόρων του Ομίλου Wagner παρουσιάζει στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την πρώτη σοβαρή πρόκληση για την εξουσία του στην 23χρονη διακυβέρνησή του.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.