Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Υποστήκαμε μία μεγάλη εκλογική ήττα – Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος

Αλέξης Τσίπρας: Υποστήκαμε μία μεγάλη εκλογική ήττα – Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

"Πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος σε αυτή τη δημιουργική συλλογική διεργασία ανασυγκρότησης", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

“Πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος σε αυτή τη δημιουργική συλλογική διεργασία ανασυγκρότησης”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη αντίδραση του για το δυσμενές για το κόμμα του, εκλογικό αποτέλεσμα.

Κάνοντας λόγο για μεγάλη εκλογική ήττα, προανήγγειλε ριζικές τομές στο κόμμα για να αντιμετωπιστούν οι ορατοί κίνδυνοι για τη δημοκρατία, μετά την ενίσχυση της δεξιάς και της ακροδεξιάς.

Κάνοντας λόγο για «έναν μεγάλο κύκλο που έκλεισε και έναν καινούργιο που ανοίγει» σχολίασε ότι ταυτόχρονα πρέπει να προχωρήσουμε στις  απαραίτητες τομές για να ανοίξει σύντομα και δυναμικά ένας σύντομα και δυναμικά ένας καινούργιος κύκλος, ακόμη πιο ελπιδοφόρος.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να παραιτηθεί πάλι με τις αξίες μας της συλλογικότητας, της ανιδιοτέλειας και της κοινωνικής ευθύνης και να ανανεώσει τολμηρά το στελεχικό του δυναμικό από την κορυφή μέχρι τη βάση, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε νέους ανθρώπους. “Να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε ευθύνες στη ΝΔ για την ανάδειξη στη Βουλή τριών ακροδεξιών κομμάτων, ‘’ενός εκ των οποίων με φασιστικές προεκτάσεις και διασυνδέσεις στη ΝΔ’’.

Για αυτή την εξέλιξη, τόνισε, έχει ευθύνη η ηγεσία της ΝΔ που μετέφερε το πεδίο της προεκλογικής αναμέτρησης σε ευαίσθητα εθνικά ζητήματα με διολισθαίνοντας μάλιστα σε ένα ακραίο εθνικιστικό και διχαστικό λόγο. Ενώ, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, η νομοθετική της παρέμβαση για το κόμμα Κασιδιάρη όχι μόνο αποδείχθηκε κενό γράμμα, αλλά τελικά διόγκωσε την Ακροδεξιά.

Ξεκαθάρισε δε, ότι ο χρόνος προκειμένου η αξιωματική αντιπολίτευση να δουλέψει μεθοδικά με στόχο την ανασυγκρότησή της ‘’δεν είναι απεριόριστος’’.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποσαφήνισε ότι  ο χρονικός ορίζοντας για την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι ευρωπαϊκές εκλογές σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα. Και πρέπει να γίνει με επιτυχία γιατί αυτό επιβάλλουν οι ανάγκες των πολιτών, υπογράμμισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments