Πολιτική

Στη Βουλή την Παρασκευή ο ΥΠΕΞ- Στις 28 Ιουλίου ενημέρωση των εκπροσώπων των κομμάτων

Στη Βουλή την Παρασκευή ο ΥΠΕΞ- Στις 28 Ιουλίου ενημέρωση των εκπροσώπων των κομμάτων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών θα απαντήσει στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, την Παρασκευή 21 Ιουλίου

Σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών θα απαντήσει στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, την Παρασκευή 21 Ιουλίου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση ενός πρώτου κύκλου επαφών, ο υπουργός Εξωτερικών, προσκάλεσε, με επιστολή που απέστειλε την Τρίτη 18 Ιουλίου, εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για ενημέρωση για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Οι ενημερώσεις προγραμματίστηκαν για την Παρασκευή 28 Ιουλίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Συνάντηση του Γ. Στόλτενμπεργκ με τον Γ. Γεραπετρίτη

Αύριο, Πέμπτη 20 Ιουλίου, ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Γεραπετρίτη, στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Συμμαχίας.

Η συνάντηση του Γ. Γεραπετρίτη με τον Στόλτενμπεργκ θα προηγηθεί της συμμετοχής του Γεραπετρίτη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, όπου οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συζητήσουν για ζητήματα οικονομικής ασφάλειας από τη σκοπιά της εξωτερικής πολιτικής και θα ανταλλάξουν απόψεις για τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Στο γεύμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την Τουρκία και τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Οι υπουργοί Εξωτερικών θα πραγματοποιήσουν, στη συνέχεια μέσω τηλεδιάσκεψης, ανταλλαγή απόψεων με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι. Μπλίνκεν.

Της έναρξης των εργασιών του Συμβουλίου θα προηγηθεί πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον ύπατο αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments