Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB: Στο 18,1% η δημοτικότητα Κασσελάκη – Γυναίκες και νέοι ανεβάζουν τον Κασσελάκη

Δημοσκόπηση MRB: Στο 18,1% η δημοτικότητα Κασσελάκη – Γυναίκες και νέοι ανεβάζουν τον Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Την δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και την χαμηλή συσπείρωση στο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπησης της MRB.

Την δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και την χαμηλή συσπείρωση στο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπησης της MRB.

Την δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και την χαμηλή συσπείρωση στο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπησης της MRB. Παράλληλα στην ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες αξιολογούν την διαχείριση της κακοκαιρίας και των πλημμυρών από την κυβέρνηση καθώς και την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο Β’ μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της MRB για το OPEN. Ειδικότερα ο Δημήτρης Μαύρος παρουσίασε τις απαντήσεις των πολιτών στα θέματα της οικονομίας και της ακρίβειας. Παράλληλα αναλύει πώς αξιολογούν οι πολίτες την  πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δείχνει την «ακτινογραφία» των νέων αναποφάσιστων, μόλις τρεις μήνες μετά τις εκλογές.

Πολύ μεγάλα ποσοστά αδιευκρίνιστης ψήφου καταγράφει η δημοσκόπηση

Αυτό που έχει σημασία στην πρόθεση ψήφου είναι ότι, για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μετά τις εκλογές, έχουμε πολύ μεγάλη αδιευκρίνιστη ψήφο, πράγμα που σημαίνει ότι, ο κόσμος, έχει αρχίσει και δημιουργεί μία απόσταση. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 21.4%- νούμερο πολύ μεγάλο το οποίο πρέπει κανείς να λαμβάνει υπόψη του. Από την αναγωγή αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ, κρατάει το ποσοστό του αλλά υπάρχουν δύο κόμματα τα οποία ανεβαίνουν σημαντικά. Είναι το ΚΚΕ από το περίπου 7.5% πάει στο 9% και η Ελληνική Λύση, που από το 4,44% πάει στο 7.3%.

Χαμηλή η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ – Υψηλή της ΝΔ

Από τη δημοσκόπηση, επίσης, προκύπτει ότι, πολύ μεγάλη συσπείρωση εχει η ΝΔ .Το κυβερνών κόμμα έχει -παραδοσιακά- μεγάλη συσπείρωση, που αγγίζει το 85%.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, πάλι, παρότι βλέπουμε να διατηρεί σταθερό το ποσοστό του, παρουσιάζει χαμηλή συσπείρωση, με ποσοστό 66.7%. Το κόμμα τις αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει διαρροές προς άλλα κόμματα, με ένα 12.5% των ψηφοφόρων του να δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, την ίδια στιγμή, όμως, και οι εισροές του έχουν ενδιαφέρον, καθώς, όπως φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει αλλά και παίρνει περίπου τα ίδια, και αυτό σημαίνει μία ανακατάταξη στη δομή του κόμματος.

Πώς αξιολογούν τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Διχασμένοι παρουσιάζονται οι πολίτες και στις ερωτήσεις σχετικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας. Κατά 47.9%, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι, το φαινόμενο ήταν τόσο μεγάλο που, όποια κυβέρνηση και να ήταν δεν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει ενώ, κατά 48% σημειώνουν ότι κάποια άλλη κυβέρνηση θα το αντιμετώπιζε αποτελεσματικότερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments