Policy Briefs

Μάριο Ντράγκι: Η Ε.Ε. πρέπει να γίνει κράτος

Μάριο Ντράγκι: Η Ε.Ε. πρέπει να γίνει κράτος

Πηγή Φωτογραφίας: Thehill.com

Υπέρ μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης συνηγορεί ο Μ. Ντράγκι.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας της και είναι πλέον απαραίτητο να ενωθεί για να «γίνει κράτος» , δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι. , κατά την παρουσίαση βιβλίου.

Ο κ. Ντράγκι, οικονομολόγος διάσημος για την προληπτική του υπεράσπιση του ευρώ και το περίφημο «Ό,τι χρειάζεται» , ο οποίος τότε ηγήθηκε της Ιταλίας κατά την πανδημία του COVID-19, δήλωσε ότι «ανησυχεί» για τη δύσκολη φάση που περνά η Ευρώπη .

«Ας ελπίσουμε ότι οι ιδρυτικές αξίες που μας έφεραν κοντά θα μας κρατήσουν ενωμένους […] Σήμερα, το μοντέλο ανάπτυξης έχει διαλυθεί και πρέπει να εφεύρουμε εκ νέου έναν τρόπο ανάπτυξης, αλλά για αυτό, πρέπει να γίνουμε κράτος » δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει έρθει η ώρα να ενωθούμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που συνδέονται με τον κατακερματισμό των ευρωπαϊκών κανονισμών σε όλους τους τομείς, οι οποίοι επιβραδύνουν τη λειτουργία της ΕΕ, ιδίως όσον αφορά την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Αναφερόμενος στο δυναμικό της αγοράς της ΕΕ, ο κ. Ντράγκι την χαρακτήρισε «πολύ μικρή» λέγοντας ότι «υπάρχουν τόσες πολλές αγορές που οι μικρές εταιρείες που γεννιούνται στην Ευρώπη, μόλις αναπτυχθούν, πουλήσουν ή πάνε στις Ηνωμένες Πολιτείες .

Ίσως ήρθε η ώρα, σύμφωνα με τον κ. Ντράγκι. Αν και δύο πόλεμοι βρίσκονται σε εξέλιξη, η ΕΕ αναμένεται να δυναμώσει με την πάροδο του χρόνου, ειδικά αφού η διεύρυνση βρίσκεται ήδη στην ημερήσια διάταξη.

«Εμείς, η Ευρώπη, ξοδεύουμε τρεις έως πέντε φορές περισσότερα από τη Ρωσία και είμαστε ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής σε στρατιωτικές δαπάνες μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επομένως, είναι θέμα καλύτερου συντονισμού […] Ζούμε σε μια συγκεκριμένη στιγμή όπου πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλές από τις υποθέσεις στις οποίες βασίζεται η συμμετοχή μας στην ίδια ομάδα », κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments