Nέα της αγοράς

Εμφιαλωμένο: Στα 15 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις του Καπετάν Παναγιώτη Τσάκου

Εμφιαλωμένο: Στα 15 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις του Καπετάν Παναγιώτη Τσάκου

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Στην σταδιακή τοποθέτηση στα ράφια των μεγάλων αλυσίδων έχει προχωρήσει η εταιρεία Νερά Πηγών Γράμμου του εφοπλιστή Παναγιώτη Τσάκου, η οποία κινείται πλέον με επικεφαλής και διευθύνοντα σύμβουλο τον Περικλή Κατριβάνο πρώην διευθυντή πωλήσεων της Χήτος ΑΒΕΕ (Ζαγόρι).

Στην σταδιακή τοποθέτηση στα ράφια των μεγάλων αλυσίδων έχει προχωρήσει η εταιρεία Νερά Πηγών Γράμμου του εφοπλιστή Παναγιώτη Τσάκου

Στην σταδιακή τοποθέτηση στα ράφια των μεγάλων αλυσίδων έχει προχωρήσει η εταιρεία Νερά Πηγών Γράμμου του εφοπλιστή Παναγιώτη Τσάκου, η οποία κινείται πλέον με επικεφαλής και διευθύνοντα σύμβουλο τον Περικλή Κατριβάνο πρώην διευθυντή πωλήσεων της Χήτος ΑΒΕΕ (Ζαγόρι).

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή η εταιρεία έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση του φυσικού μεταλλικού νερού “Αρρένα”, όπως είναι η εμπορική ονομασία του νέου προϊόντος που πρόσφατα κυκλοφόρησε στην αγορά. Το συγκεκριμένο προϊόν έχει ήδη τοποθετηθεί στα ράφια των αλυσίδων Σκλαβενίτης και Κρητικός και αναμένεται ότι εντός του Φεβρουαρίου θα έχει λάβει θέση στα ράφια σχεδόν του συνόλου των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ της χώρας.

Επόμενο βήμα εκτός από την επέκταση του εμφιαλωμένου νερού στα ελληνικά σούπερ μάρκετ, αποτελεί η ανάπτυξη δικτύου διανομής και στο χονδρεμπόριο, όπου αυτή την περίοδο η επιχείρηση συστήνει ομάδα στελεχών για να εξυπηρετήσει τον επιχειρηματικό της σχεδιασμό στο συγκεκριμένο κανάλι διάθεσης της αγοράς.

Στα 15 εκατομμύρια οι έως τώρα συνολικές επενδύσεις

Έως τώρα οι συνολικές επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας αγγίζουν τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Οι εγκαταστάσεις εμφιάλωσης έχουν συνολική επιφάνεια 50.000 τετραγωνικών μέτρων. Επί του παρόντος κυκλοφορούν οι δύο πρώτοι κωδικοί της επιχείρησης, ήτοι το φυσικό μεταλλικό νερό σε συσκευασία του 1,5 λίτρου και του 0,5 λίτρου.

Η Νερά Πηγών Γράμμου αποτελεί το εγχείρημα της οικογένειας Τσάκου στον τομέα των τροφίμων και ποτών και συγκεκριμένα του Παναγιώτη Τσάκου και του γιου του Νίκου Τσάκου. Η σύσταση της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε το 2017 ωστόσο η αδειοδότηση της πηγής στο “Κεφαλόβρυσο” στο Πευκόφυτο Καστοριάς, στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, εντός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της δεύτερης πηγής που φέρει την ονομασία “Μισό το Σάδι” πραγματοποιήθηκε έναν χρόνο αργότερα.

Διαδοχικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για τη διασφάλιση ρευστότητας

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση τυγχάνει της κεφαλαιακής στήριξης από πλευράς των μετόχων της, καθώς στο τέλος του Νοεμβρίου 2023 η γενική συνέλευση αποφάσισε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 3,42 εκατομμύρια ευρώ. Είχε προηγηθεί μία ακόμα αύξηση κεφαλαίου τον Ιούλιο του 2023 κατά το ποσό των 1,3 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης η εταιρεία έχει προγραμματίσει έκτακτη γενική συνέλευση για τις 14 Φεβρουαρίου με αντικείμενο μία ακόμη αύξηση κεφαλαίου κατά 355 χιλιάδες ευρώ.

Πώς ξεκίνησε η δραστηριοποίηση στο εμφιαλωμένο νερό 

Το εγχείρημα της ενασχόλησης με το εμφιαλωμένο νερό για τον επιχειρηματία προέκυψε μετά από επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει μερικά χρόνια νωρίτερα στην ευρύτερη περιοχή καθώς και στον Γράμμο. Εκεί είχε επαφές με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι τον προέτρεψαν τότε να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην περιοχή με σκοπό την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Ο ίδιος ανταποκρίθηκε στο συγκεκριμένο κάλεσμα και αποφάσισε να κάνει κίνηση στο εμφιαλωμένο νερό, ιδρύοντας την εταιρεία, Νερά Πηγών Γράμμου.

Πηγή: forbesgreece.com//Γιώργος Λαμπίρης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments