Οδηγός

Τουρισμός για όλους 2024: Ποιοι θα πάρουν έως 400 ευρώ – Πως κάνετε αίτηση

Τουρισμός για όλους 2024: Ποιοι θα πάρουν έως 400 ευρώ – Πως κάνετε αίτηση

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay,Σε φάση αναμονής βρίσκονται οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ που καθορίζει τα εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και τα ποσά που θα λάβουν ως voucher οι δικαιούχοι στον νέο κύκλo, ενώ η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει από μέρα σε μέρα.

Ποιοι δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για δωρεάν διακοπές

Σε φάση αναμονής βρίσκονται οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ που καθορίζει τα εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και τα ποσά που θα λάβουν ως voucher οι δικαιούχοι στον νέο κύκλo, ενώ η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει από μέρα σε μέρα.

Ειδικότερα, τονίζεται ότι το νέο Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» στοχεύει στην άμεση ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής δραστηριότητας.

Με το νέο Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024», οι δικαιούχοι που θα κληρωθούν μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν

Τα κύρια χαρακτηριστικά του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024»:

  • αυξημένη επιδότηση 200 € ανά δικαιούχο (από 150 € που προβλέπονταν στο προηγούμενο Πρόγραμμα),

Ποσό ύψους 300 € σε φυσικά πρόσωπα:

  • άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022, έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022.
  • Σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ. συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική Απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και πρόσκληση προϋποθέσεις

Voucher 400 ευρώ:

  • ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 400 € για ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω και δικαιούχος με τέκνα ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω, ώστε να καλυφθεί και η δαπάνη συνοδού ατόμου
  • Σημειώνεται ότι η επίκληση της ιδιότητας ΑμεΑ είναι δυνατή άπαξ, είτε από το αιτούμενο πρόσωπο ΑμεΑ είτε από αιτούμενο με τέκνο ΑμεΑ, που πληροί τις οριζόμενες προϋποθέσεις.

Μέχρι πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ποσό

  • ανέπαφη πληρωμή ή και καταχώριση των στοιχείων της κάρτας μέσω ιστοσελίδας και εξαργύρωση του ποσού της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και στις γραφειοκρατικές διαδικασίες, ανάλωση του ποσού εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και 31.12.2024, ώστε να υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.
  • Οι κληρωθέντες του Προγράμματος Τουρισμός για όλους 2020, που παρατάθηκε μέχρι το τέλος του 2021, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024».

Ποιοι δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για δωρεάν διακοπές

Στο νέο Πρόγραμμα δεν μπορούν να λάβουν μέρος επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός 2024» της Δ.Υ.Π.Α. – ανεξαρτήτως από το εάν έκαναν χρήση ή όχι της παροχής, καθώς και οι κληρωθέντες του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022», ανεξαρτήτως από το εάν έκαναν χρήση ή όχι της παροχής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments