Πολιτική

Δόμνα Μιχαηλίδου: ”Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για την εργασία των συνταξιούχων” – Πώς θα κάνετε την αίτηση

Δόμνα Μιχαηλίδου: ”Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για την εργασία των συνταξιούχων” – Πώς θα κάνετε την αίτηση

Πηγή Φωτογραφίας: [367279] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

''Τους ανθρώπους πρέπει να τους βοηθήσουμε, τη συνταξή τους την έχουν πληρώσει'', επισήμανε η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου

Αύριο Δευτέρα (25/2) ανοίγει η πλατφόρμα για την εργασία των συνταξιούχων, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, εξηγώντας ότι θα μπορούν να παίρνουν όλη τους τη σύνταξη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι «με τον τρόπο αυτό, οι συνταξιούχοι θα μπορούν να σώσουν από 140 μέχρι 300 ευρώ το μήνα. Το μόνο που θα κάνουν είναι μία αίτηση ηλεκτρονικά ή στον ΕΦΚΑ της περιοχής τους».

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, υπάρχουν 100.000 συνταξιούχοι οι οποίοι εργάζονται. Εξ αυτών, το δηλώνουν οι 36.000. «Τους ανθρώπους πρέπει να τους βοηθήσουμε, τη συνταξή τους την έχουν πληρώσει», πρόσθεσε η υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει και υλοποιεί 19 δράσεις για την οικογένεια» και πως «πλέον ο πολίτης δεν δίνει παράβολο για να πάει στα ΚΕΠΑ».

Ακόμη, η υπουργός επισήμανε ότι «θα υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των ιατρών στα ΚΕΠΑ, από 500 που είναι σήμερα θα γίνουν 1200, και ότι οι αμοιβές τους θα αυξηθούν 50%».

Δόμνα Μιχαηλίδου: Το στοίχημα είναι να έχουμε καλούς μισθούς

Με αφορμή την αύξηση του κατώτατου μισθού, η κ. Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι είναι «η 4η συνεχόμενη αύξηση. Οι φορείς δεν έχουν καταθέσει ακόμα τις απόψεις τους. Ο κατώτατος μισθός θα αρχίζει από 8. Το στοίχημα είναι να έχουμε καλούς μισθούς».

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η ανεργία είναι στο 8,9%», σύμπληρωσε.

Αναφερόμενη στους ναυτικούς, η υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι «μέσα από το κινητό τους, την εφαρμογή mynat, θα μπορούν να βλέπουν όλο τον ασφαλιστικό τους βίο»,

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments