Πολιτική

Ζαχαράκη: Τον Μάρτιο ανοίγει η πλατφόρμα για καταγγελίες μπούλινγκ

Ζαχαράκη: Τον Μάρτιο ανοίγει η πλατφόρμα για καταγγελίες μπούλινγκ

Πηγή Φωτογραφίας: ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αυστηροποιείται το πλαίσιο κατά των ατόμων που κάνουν μπούλινγκ.

Στην ανακοίνωση πως τον Μάρτιο ανοίγει η πλατφόρμα για την καταγραφή περιστατικών βίας εντός σχολικών μονάδων, προχώρησε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι ξεκινάει η καμπάνια για τη βία ανηλίκων.

Σε ό,τι αφορά το επίδομα γέννας, ενημέρωσε ότι ψηφίσεται την Τετάρτη.

Στο θέμα για τη στέγη, η υπουργός ανέφερε πως οι αιτήσεις για δάνειοδότηση επισπεύδονται και ανέφερε πως στο τέλος της χρονιάς 9.820 ζευγάρια, πάνω από 20.000 δικαιούχοι, θα έχουν σπίτι.

Σημεία της συνέντευξη της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στην εκπομπή «Αταίριαστοι»

Σχετικά με την καταβολή του επιδόματος γέννησης

Η ρύθμιση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την καταβολή του αυξημένου επιδόματος γέννησης, ψηφίζεται στη Βουλή την Τετάρτη.  Η αύξηση κυμαίνεται από 400 έως και 1500 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Η ρύθμιση προβλέπει  αναδρομική καταβολή του επιπλέον ποσού για το ’23.

Συνολικός προϋπολογισμός για το ’23 και ’24 στα 90 εκατομμύρια ευρώ.

 «Όσοι γονείς έχουν κάνει την αίτηση το ’23 ή τους πρώτους μήνες του ’24 δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι επιπλέον. Στον πρώτο μήνα μετά την υποβολή της αίτησης, παίρνουν την πρώτη δόση και μετά από 5 μήνες τη δεύτερη δόση… Μιλάμε για μια άμεση ενίσχυση για τα πρώτα έξοδα και την αντιμετώπιση της ακριβείας και όχι για μια παρέμβαση για το δημογραφικό. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης  για το δημογραφικό θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό το Μάιο». 

  • Για τα προγράμματα στεγαστικής πολιτικής

Η υπουργός ανακοίνωσε ότι μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου» με δικαιούχους νέους έως 39 ετών μέχρι και σήμερα έχουμε

4.271 εκταμιεύσεις 412.810.735,66€

4.947 συμβάσεις 478.403.068,74€

Στο τέλος της χρονιάς  όπως ανέφερε «9. 820 ζευγάρια άρα πάνω από 20.000 δικαιούχοι θα έχουν αποκτήσει το δικό τους σπίτι.» 

  • Σχετικά με τα προγράμματα « Ανακαινίζω – Νοικιάζω» και « Εξοικονομώ- Ανακαινίζω» σημείωσε ότι θα συμβάλουν ώστε να μπουν στην αγορά  περισσότερα ακίνητα ώστε η προσφορά να εξισορροπήσει τις τιμές των ενοικίων.

Ανακοίνωσε τέλος ότι ετοιμάζεται κοινή υπουργική απόφαση για το πρόγραμμα της Κοινωνικής Αντιπαροχής ενώ είναι σε εξέλιξη η καταγραφή πανελλαδικά όλων των ακινήτων που διαθέτει το δημόσιο και οι Δήμοι.

Ενώ ειδική πρόβλεψη θα υπάρξει στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος για τη στέγαση των δημοσίων υπαλλήλων όταν καλούνται να υπηρετήσουν σε περιοχές εκτός του τόπου κατοικίας τους.

  • Για το νέο επεισόδιο βίας σε βάρος ανήλικου στη Λάρισα

«Το συνολικό σχέδιο και η στρατηγική για τη βία των ανηλίκων  εκπονείται από ειδική επιστημονική επιτροπή και θα παραδοθεί τον Οκτώβριο του ’24 στον πρωθυπουργό. Ήδη στο επίπεδο της σχολικής κοινότητας υπάρχει μια μεγάλη παρέμβαση με τους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς ενώ αναμένεται και αυστηροποίηση του πλαισίου όταν ο εκφοβισμός συμβαίνει εντός του σχολείου. Συνάμα μπαίνει σε εφαρμογή η ευρωπαϊκή οδηγία για την ψηφιακή διάστασης της βίας… Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ξεκινάει άμεσα σε συνεργασία με τους Δήμους μαθήματα συμβουλευτικής γονέων» 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments