Διεθνή

Δορυφορικές εικόνες από το γιγάντιο προσφυγικό καταυλισμό που χτίζει η Αίγυπτος έξω από τη Γάζα

Δορυφορικές εικόνες από το γιγάντιο προσφυγικό καταυλισμό που χτίζει η Αίγυπτος έξω από τη Γάζα

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot,Στόχος είναι να υποδεχτεί προσωρινά τους Παλαιστίνιους που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, καθώς η Αίγυπτος δεν θέλει να μείνουν μόνιμα στη χώρα, φοβούμενη ότι η διοίκηση της Χαμάς θα εγκατασταθεί στα εδάφη της.

Στόχος είναι να υποδεχτεί προσωρινά τους Παλαιστίνιους που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Η εταιρεία Maxar Technologies δημοσίευσε δορυφορικές φωτογραφίες που προέρχονται έξω από τη Γάζα και συγκεκριμένα από το έδαφος της Αιγύπτου, όπου η κυβέρνηση του Καΐρου χτίζει γιγάντιο προσφυγικό καταυλισμό.

Στόχος είναι να υποδεχτεί προσωρινά τους Παλαιστίνιους που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, καθώς η Αίγυπτος δεν θέλει να μείνουν μόνιμα στη χώρα, φοβούμενη ότι η διοίκηση της Χαμάς θα εγκατασταθεί στα εδάφη της.

Ακολουθούν δορυφορικές φωτογραφίες:

Reuters: Η Χαμάς εξετάζει πρόταση για 40ήμερη κατάπαυση του πυρός

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς έχει λάβει προσχέδιο πρότασης από τις συνομιλίες που διεξάγονται στο Παρίσι, με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας στον πόλεμο στη Γάζα, στο οποίο προβλέπεται παύση σε όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις για 40 ημέρες και η ανταλλαγή Παλαιστίνιων κρατουμένων με Ισραηλινούς ομήρους σε ποσοστό 10 προς έναν, δήλωσε σήμερα στο Reuters πηγή που πρόσκειται στις συνομιλίες.

Βάσει της πρότασης, θα επισκευαστούν τα νοσοκομεία και τα αρτοποιεία στη Γάζα, 500 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια θα εισέρχονται καθημερινά στον θύλακα και χιλιάδες σκηνές και τροχόσπιτα θα παραδοθούν σε όσους έχουν χάσει τα σπίτια τους, πρόσθεσε η πηγή.

Το προσχέδιο αναφέρει εξάλλου ότι η Χαμάς θα αφήσει ελεύθερους 40 Ισραηλινούς ομήρους, περιλαμβανομένων γυναικών, παιδιών κάτω των 19 ετών, άτομα άνω των 50 ετών και τους ασθενείς. Από την πλευρά του το Ισραήλ θα απελευθερώσει 400 Παλαιστίνιους κρατούμενους και δεν θα τους ξανασυλλάβει, επεσήμανε η πηγή.

Οι συνομιλίες αυτές μοιάζουν να είναι η πιο σοβαρή προσπάθεια εδώ και εβδομάδες να επιτευχθεί εκεχειρία στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατά η Χαμάς.

Οι μεσολαβητές έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για κατάπαυση του πυρός με την ελπίδα να αποτρέψουν μια ισραηλινή επίθεση στην πόλη της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου έχουν καταφύγει περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments