Πολιτική

Άδωνις: Την Τρίτη εγκαινιάζω τα απογευματινά χειρουργεία [vid]

Άδωνις: Την Τρίτη εγκαινιάζω τα απογευματινά χειρουργεία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ(ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ EUROKNISSI)

Άδωνις: Όλοι οι πολίτες θα μαθαίνουν ηλεκτρονικά τις διαθεσιμότητες των χειρουργείων

Την ερχόμενη Τρίτη γίνεται η επίσημη «πρώτη» για τα απογευματινά χειρουργεία, όπως τόνισε σήμερα το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παραχωρώντας συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο υπουργός Υγείας ανέφερε: «Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος που την ερχόμενη Τρίτη θα βρίσκομαι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εγκαινιάσω τα απογευματινά χειρουργεία. Στο νοσοκομείο αυτό, θα γίνει το πρώτο απογευματινό χειρουργείο. Θα βρίσκομαι εκεί με τον υφυπουργό Υγείας κύριο Μάριο Θεμιστοκλέους. Σημειωτέον, δε, πως πρόκειται για το νοσοκομείο με τις μεγαλύτερες αναμονές στο πλαίσιο του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας μας».

«Αυτή η επιτυχία δεν έρχεται τυχαία», πρόσθεσε ο Ά. Γεωργιάδης. «Αντιμετωπίζω την πολιτική ως εφαρμοσμένη τέχνη. Αποφεύγω να μιλάω άσκοπα και δίνω μεγάλη βαρύτητα στο έργο, στις πράξεις. Για παράδειγμα, σε προηγούμενα υπουργεία παρέλαβα το Ελληνικό και το έβαλα μπροστά. Παρέλαβα τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα έβαλα μπροστά. Πλέον, παρέλαβα τα απογευματινά και τα θέτω σε λειτουργία άμεσα. Από το 1992 συζητούσαμε για τα απογευματινά χειρουργεία και όλο αναβάλαμε την εφαρμογή τους στην πράξη. Ο πρώτος υπουργός Υγείας που σχεδίαζε την εφαρμογή τους, ήταν ο Γ. Σούρλας επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο Αλέκος Παπαδόπουλος προσπάθησε να τα κάνει πράξη επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Κώστα Σημίτη, αλλά όλη η μεταρρύθμιση πήγε πίσω. Πλέον κοιτάμε μπροστά και μάλιστα, αύριο, θα έχω συνάντηση με όλους τους διοικητές των νοσοκομείων. Θα συζητήσουμε τις διαδικασίες όσον αφορά τα απογευματινά χειρουργεία».

Ακόμη, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «ανοίγουμε την ενιαία λίστα χειρουργείων στους πολίτες. Σε τρεις μήνες από σήμερα, οι πολίτες θα μαθαίνουν τις διαθεσιμότητες των νοσοκομείων σε χειρουργεία μέσα από την ειδική εφαρμογή, την οποία σχεδιάσαμε και θέτουμε σε εφαρμογή. Είναι πλέον σαφές πως λειτουργούμε με όρους πλήρους διαφάνειας», είπε ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments