Πολιτική

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον υπ. Βιομηχανίας των ΗΑΕ – Έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον υπ. Βιομηχανίας των ΗΑΕ – Έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Πηγή Φωτογραφίας: [367849] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΗΑΕ SULTAN BIN AHMED AL JABER (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας - ΗΑΕ με αμοιβαία επωφελείς συνέργειες σε όλα τα επίπεδα, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η στρατηγική σχέσης Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και οι αμοιβαία επωφελείς συνέργειες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των ΗΑΕ, σουλτάνο Αχμέντ αλ Τζάμπερ, την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου. Υπογράφηκαν, επίσης, δύο σημαντικές διμερείς συμφωνίες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας – ΗΑΕ με αμοιβαία επωφελείς συνέργειες σε όλα τα επίπεδα, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τομέα στον οποίο η χώρα μας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Επίσης, παρουσία του πρωθυπουργού υπεγράφη η δεσμευτική Συμφωνία Χρηματοδότησης και Υλοποίησης του έργου μετατροπής του Πόρου σε «GR-eco Island», μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης, που εκπροσωπείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, και της MASDAR, η οποία είχε ανακοινωθεί στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28) στο Ντουμπάι τον περασμένο Δεκέμβριο.

Υπεγράφη ακόμα η δεύτερη ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) και του επενδυτικού ταμείου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων MUBADALA Investment Co., για την από κοινού ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments