Οικονομία

Θεοχάρης: Δεν θα δεχτούμε αναιτιολόγητες αυξήσεις στα καύσιμα-Δεν υπάρχει σκέψη για έκτακτη ενίσχυση το Πάσχα

Θεοχάρης: Δεν θα δεχτούμε αναιτιολόγητες αυξήσεις στα καύσιμα-Δεν υπάρχει σκέψη για έκτακτη ενίσχυση το Πάσχα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στις πιθανές επιπτώσεις τους στην ελληνική οικονομία, στα επιδόματα ενόψει Πάσχα και στο θέμα των POS και της διασύνδεσής τους επικεντρώθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο Μega.

Τι είπε οΧάρης Θεοχάρης για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τις πιθανές επιπτώσεις τους στην ελληνική οικονομία, τα επιδόματα ενόψει Πάσχα και το θέμα των POS και της διασύνδεσής τους

Στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στις πιθανές επιπτώσεις τους στην ελληνική οικονομία, στα επιδόματα ενόψει Πάσχα και στο θέμα των POS και της διασύνδεσής τους επικεντρώθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο Μega.

«Βραχυπρόθεσμα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι αγορές θα αντιδράσουν σπασμωδικά. Τώρα τις πρώτες ημέρες θα δούμε αυξήσεις, όσο τουλάχιστον υπάρχει ανησυχία και αμφιβολία για την εξέλιξη της κατάστασης. Ωστόσο, οι αναλύσεις είναι καθησυχαστικές και είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον τρόπο εξέλιξης των πραγμάτων, αυτό να επιβεβαιωθεί και να εξελιχθεί προς την κατεύθυνση της μη κλιμάκωσης ή ακόμα καλύτερα και της αποκλιμάκωσης. Εμείς από την πλευρά μας, είναι σημαντικό να μη δεχθούμε αναιτιολόγητες αυξήσεις, σε αποθέματα καυσίμων που έχουν ήδη τιμολογηθεί και φορολογηθεί», υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης.

Όπως συμπλήρωσε, «η Πολιτεία, έχει τους μηχανισμούς για να κάνει τους ελέγχους. Είναι προφανές ότι αυτή η περίοδος, που υπάρχει αναταραχή, είναι η περίοδος που όλοι οι μηχανισμοί πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Είτε έχουν σχέση με την αισχροκέρδεια είτε έχουν σχέση με τη φοροδιαφυγή. Τις επόμενες ημέρες θα είναι στους δρόμους τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ και της ΔΙΜΕΑ, ώστε να πραγματοποιούν ελέγχους».

Για το ζήτημα των επιδομάτων ενόψει Πάσχα, τόνισε ότι «είμαστε κοντά στον πολίτη, όταν υπάρχει η δυνατότητα και οι συνθήκες το επιτρέπουν και το έχουμε αποδείξει την τελευταία πενταετία. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία σκέψη στην κυβέρνηση να δοθεί κάποια ενίσχυση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούμε την κατάσταση. Το παρακολουθούμε και από τις δύο πλευρές. Να δούμε τον προϋπολογισμό να εκτελείται, αφού περάσουν 3-4 μήνες, καθώς ο προϋπολογισμός των πρώτων δύο μηνών, είναι τα έσοδα που προσμετρούνται από τις τελευταίες δόσεις των φόρων του προηγούμενου έτους.

» Η χώρα βρίσκεται ακόμα σε δημοσιονομική προσαρμογή και δεν πρέπει να οδηγούμαστε σε αποφάσεις με ψηφοθηρικούς σχεδιασμούς. Πρέπει να είμαστε χρήσιμοι. Δεν έχει κανένα νόημα να μην πιάσουμε τους στόχους μας και να αναγκαστούμε να πάρουμε μέτρα μετά τις εκλογές. Δηλαδή πριν τις εκλογές, το Πάσχα, να είμαστε καλοί και να έρθουμε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, και να πάρουμε μέτρα για να συμμαζέψουμε τη χαλάρωση», συμπλήρωσε ο κ. Θεοχάρης.

Αναφορικά έγινε στα POS και τη διασύνδεσής τους με τις ταμειακές αγορές. Σε σχέση με το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων σε όσους δεν έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, σημείωσε: «Το περιθώριο, το δίνεις, όσο υπάρχει πρόοδος. Αν υπάρχει χαλάρωση και δεν γίνεται τίποτα, δεν έχει νόημα. Για αυτό ελπίζω η αγορά να συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments