Πολιτική

Πιθανό να κατεβεί υποψήφιος στις ευρωεκλογές και ο Κασσελάκης

Πιθανό να κατεβεί υποψήφιος στις ευρωεκλογές και ο Κασσελάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [365047] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τι έδειξαν οι προκριματικές.

Σε πρόσωπο έκπληξη εξελίσσεται η επιλογή του ενός άνδρα που συμπληρώνει την πεντάδα των τεσσάρων γυναικών για το ευρωψηφοδέλτιο λόγω της ποσόστωσης 50-50 ανδρών και γυναικών την ώρα που στο κόμμα της Αριστεράς αναζητείται η νέα ταυτότητα όσο μεταλλάσσεται σε κόμμα Κασσελάκη.

Στην 35άδα του ευρωψηφοδέλτιου που προέκυψε από τις προκριματικές  οι 16 είναι γυναίκες πράγμα που σημαίνει ότι μαζί με την νυν ευρωβουλευτή Έλενα Κουντουρά φτάνουν στις 17.

Ωστόσο βάσει του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ οι γυναίκες θα πρέπει να καλύψουν τις μισές θέσεις του ψηφοδελτίου επομένως θα πρέπει να μπουν ακόμη 4 για να φτάσουν στις 21, τις μισές δηλαδή από τις 42 θέσεις στο ψηφοδέλτιο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κρατά κλειστά τα χαρτιά του και ο στόχος του είναι να κάνει την έκπληξη με την ανακοίνωση των 5 ονομάτων την Παρασκευή στην κεντρική εκδήλωση για την παρουσίαση όλου του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ για τις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

Η μια και μοναδική θέση άνδρα που έχει απομείνει έχει πυροδοτήσει εκ νέου σενάρια επι σεναρίων για το ποιος μπορεί να είναι αυτός που θα συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο.

Κασσελάκης στην Ευρωβουλή Το ψηφοδέλτιο έχει ήδη ένα Κασσελάκη, τον Βασίλη Κασσελάκη ξάδερφο του προέδρου και γιο του πρώην βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Κασσελάκη.

Πολλοί είναι εκείνοι που επιμένουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την έκπληξη και παρά το γεγονός ότι έχει διαψεύσει ότι θα βάλει υποψηφιότητα για την ευρωβουλή, θα κάνει τελικά το μεγάλο βήμα.

Το στοίχημα εξάλλου είναι μεγάλο για τον ίδιο καθώς το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις κάλπες θα είναι και καθοριστικό για την εδραίωσή του στο πολιτικό σύστημα στο εσωτερικό της χώρας.

Οι λόγοι για να επιλέξει να μπει επικεφαλής ουσιαστικά του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλοί. Τα ζητήματα Κράτους Δικαίου – υπόθεση των Τεμπών, Υποκλοπές και εσχάτως και η έρευνα της ευρωπαίας εισαγγελέως για τη διαχείρισης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης – αποτελούν ισχυρά κίνητρα για να βρεθεί ο κ. Κασσελάκης στην Ευρώπη.

Η διάρθρωση του ψηφοδελτίου μέχρι και αυτή την ώρα δεν προδιαθέτει για επιλογές μέσα από τους 200 υποψήφιους που δεν τα κατάφεραν να εκλεγούν με το πιθανότερο σενάριο αυτή την ώρα να θέλει τον πρόεδρο του κόμματος να επιλέγει πρόσωπα έκπληξη εκτός προκριματικών.

Μέχρι τώρα πάντως από το ευρωψηφοδέλτιο λείπουν πρόσωπα με αναφορές στο αναπηρικό κίνημα και τους Ρομά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments