Οικονομία

Nομοθετική παρέμβαση για μείωση 50% στις χρεώσεις των τραπεζών στα POS

Nομοθετική παρέμβαση για μείωση 50% στις χρεώσεις των τραπεζών στα POS

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Nομοθετική ρύθμιση που θα μειώνει κατά 50% τις χρεώσεις των τραπεζών στα POS προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

H μείωση αφορά σε ποσά έως 10 ευρώ - Η νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί εντός της εβδομάδας, δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης

Nομοθετική ρύθμιση που θα μειώνει κατά 50% τις χρεώσεις των τραπεζών στα POS προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο την επόμενη στη Βουλή.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, οι χρεώσεις στα μικρά ποσά είναι μεγάλες και κατόπιν συζητήσεων αποφασίστηκε η νομοθετική ρύθμιση που θα τις μειώνει κατά 50% για ποσά έως 10 ευρώ.

Ο υπουργός σημείωσε ότι επιχειρήσεις που κάνουν συναλλαγές κάτω των €10, όπως περίπτερα και ταξί διαμαρτύρονται για τις χρεώσεις. Σχετικά είχε ξεκινήσει μία συζήτηση, για μείωση των προμηθειών, αλλά «επειδή βλέπαμε ότι το πράγμα καθυστερεί, επειδή δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν μεταξύ τους για τη μοιρασιά του κόστους» αποφασίστηκε να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση

«Εμείς έχουμε πάρει την απόφαση να προχωρήσουμε σε νομοθετική πρωτοβουλία. Με τη νομοθετική μείωση στις χρεώσεις στις κάρτες θα περιοριστεί το κόστος των χρεώσεων κατά 50%». Η ρύθμιση αφορά τα ποσά έως €10 «γιατί εκεί είναι αναλογικά μεγαλύτερη η χρέωση».

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια η σχετική τροπολογία να καταθετεί εντός της εβδομάδας.

Φορολογικές δηλώσεις Για τις φορολογικές δηλώσεις ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή τους και ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί παράταση μετά την 31η Ιουλίου, οπότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή τους.

Ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα δοθεί παράταση στη διασύνδεση POS – ταμειακών μηχανών και πρόσθεσε ότι στις 2 Μαΐου θα εκδοθεί εγκύκλιος με όλες τις λεπτομέρειες.

Συμπλήρωσε ότι η εφορία ξεκίνησε να ειδοποιεί τους 25.000 «εξαφανισμένους» που δεν έχουν κλείσει ραντεβού και πως ήδη έχουν μπει πρόστιμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments