Nέα της αγοράς

Στις αρχές του 2025 αναμένεται να γίνει η δημόσια εγγραφή της Titan America

Στις αρχές του 2025 αναμένεται να γίνει η δημόσια εγγραφή της Titan America
Στις αρχές του 2025 αναμένεται να γίνει η δημόσια εγγραφή της Titan America 

Στις αρχές του 2025 αναμένεται να γίνει η δημόσια εγγραφή της Titan America με βάση τις προβλέψεις της διοίκησης του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, όπως τόνισαν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές στον απόηχο της δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου.

Όπως σημείωσε ο οικονομικός διευθυντής του Ομίλου κ. Μιχάλης Κολακίδης πρόθεση του Ομίλου είναι να γίνει δημόσια εγγραφή ως το 25% των μετοχών της θυγατρικής. «Οι τυπικές δημόσιες εγγραφές γίνονται για το 15% με 25% των μετοχών μίας εταιρείας. Οπότε αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα είναι μεταξύ αυτού του εύρους και επίσης ότι θα εξαρτηθεί απ’ τις συνθήκες στην αγορά, τις προσδοκίες αποτίμησης κοκ.», σημείωσε χαρακτηριστικά. Τόνισε δε ότι η θυγατρική θα συνεχίσει να ενοποιείται με τον μητρικό όμιλο ο οποίος δεν σκοπεύει να παραδώσει την πλειοψηφία των μετοχών.

Σύμφωνα με τον κ. Κολακίδη ο Όμιλος θα υποβάλει επίσημο αίτημα για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των μετοχών μετά το καλοκαίρι ενώ έως τότε θα ξεκινήσει μία πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί αρκετούς μήνες έως ότου ξεκινήσει τελικά και η δημόσια εγγραφή. Γι αυτό και την προσδιόρισε στις αρχές του 2025. Ως παράδειγμα της απαιτητικής εργασίας που πρέπει ως τότε να γίνει, ανέφερε την πιο αναλυτική καταγραφή των οικονομικών καταστάσεων των Titan America κατά την τελευταία τριετία ώστε να ανταποκρίνονται στα στάνταρτς της SEC.

Γι αυτό το λόγο η διοίκηση τόνισε ότι δεν μπορεί να μοιραστεί λεπτομέρειες γύρω απ’ το εγχείρημα που θα ξεκινήσει. Ωστόσο ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου κ. Μαρσέλ Κομπούζ προανήγγειλε τη διενέργεια “investor day” προκειμένου να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες όταν θα είναι σε θέση ο Ομιλος να παρέχει.

Πηγή: newmoney.gr//Στέλιος Μορφίδης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments