Διεθνή

Νέες προσπάθειες για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα – Συζητήσεις Μακρόν, Μπλίνκεν, CIA και Αράβων υπουργών

Νέες προσπάθειες για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα – Συζητήσεις Μακρόν, Μπλίνκεν, CIA και Αράβων υπουργών

Πηγή Φωτογραφίας: Displaced Palestinians return to their homes as they walk near houses destroyed in an Israeli strike during the conflict, amid the temporary truce between Hamas and Israel, in Khan Younis in the southern Gaza Strip November 24, 2023. REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός με μεσολαβητές ΗΠΑ, Αίγυπτο και Κατάρ έληξαν λίγο μετά την έναρξη της επιχείρησης στη Ράφα από το Ισραήλ ενώ αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες για ένα νέο γύρο συνομιλιών

Ξεκίνησαν για ακόμη μία φορά οι προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρία στη Γάζα καθώς οι προηγούμενες διαπραγματεύσεις έπεσαν στο κενό.

Ο επικεφαλής της CIA Μπιλ Μπερνς αναμενόταν να συναντηθεί με Ισραηλινούς εκπροσώπους στο Παρίσι σε μια προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, ανέφερε δυτική πηγή προσκείμενη στο θέμα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δέχθηκε την Παρασκευή τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τους υπουργούς Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας «για να πιέσουν για κατάπαυση του πυρός», σύμφωνα με το Κάιρο.

Η γαλλική προεδρία ανέφερε ότι είχαν συνομιλίες για τον πόλεμο της Γάζας και τους τρόπους δημιουργίας ενός παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, μίλησε επίσης με τον υπουργό Πολέμου του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ για νέες προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας και το άνοιγμα εκ νέου της συνοριακής διέλευσης της Ράφα, ανέφερε η Ουάσιγκτον.

Οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός με μεσολαβητές ΗΠΑ, Αίγυπτο και Κατάρ έληξαν λίγο μετά την έναρξη της επιχείρησης στη Ράφα από το Ισραήλ, αν και το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αυτή την εβδομάδα είπε ότι το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο ζήτησε από την ισραηλινή αντιπροσωπεία «να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την επιστροφή των ομήρων» αναφέρει το AFP.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments